Tornádo v Alabamě

10. března

3.března 2019, Alabama, USA: Fotografie z tornádem poškozené Alabamy. Živel za sebou podle šerifa zanechal pruh zdevastované země v délce několika kilometrů a o šířce až 400 metrů. Úder tornáda si vyžádal přes 20 lidských životů a velký počet zraněných.

8.2 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 18 313x Hodnocení: 8.2/10 Komentářů: 60 Kategorie: galerie

Značky: usa , smrt , destrukce , nebezpečí , příroda , počasí , alabama , zničení , tornádo , dům

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
pořád nechápu, proč tam staví takové papundekláky. Ok, možná, že je z našeho pohledu klasický stavební materiál drahý, ale žít tam, tak bych si minimálně jednu "safety" místnost z armovaného betonu nechal postavit.
Oni místo armovanýho betonu používaj bibli.
Je to levný... Přijde tornádo, tak za pár šupů je barák zas na světě
no jo, ale čí barák? Původního obyvatele, kterého odneslo tornádo u půl kiláku dál včetně postele?
Jednak kvůli tomu, že po takovém tornádu zůstanou i ze zděného jen zdi bez střechy a oprava by vyšla většinou dráž než nová dřevostavba, pak kvůli dostupnosti materiálu. Kvůli tomu, že se dost často stěhují a zděnej je zbytečná investice. Pak myslím i kvůli vyšším daním za zděné domy (nevím zdali stále platí).
+Vesměs všechny tyhle baráky tam mají jako tu "safety" místnost zemní protitornadový kryt.
Hlavní důvod, že dělají baráky ze dřeva je ten, že když přijde zemetřesení tak je to ohodně bezpečnější než barák z cihel. Bohužel v těchto místek nemají i tornáda, ale i zemětřesení. Ale hší to by tu z vás někdo musel přemýšlet 😘
Hlavní důvod, že dělají baráky ze dřeva je ten, že když přijde zemetřesení tak je to ohodně bezpečnější než barák z cihel. Bohužel v těchto místech nemají jenom tornáda, ale i zemětřesení. Ale hoší to by tu z vás někdo musel přemýšlet 😘