Tsunami #6

06. dubna
26.prosince 2004, Hikkaduwa, Srí Lanka Příchod vlny tsunami po podmořském zemětřesení v Indickém oceánu, zachycený z pokoje v hotelu Coral. Jednalo se o třetí nejsilnější zemětřesení zaznamenané seismografem v historii lidstva a s délkou trvání 8,3 až 10 minut jde také nejdéle trvající zemětřesení, které kdy bylo pozorováno. Tsunami zabila na Srí Lance 35 322 lidí, 24 411 bylo zraněno a 516 150 lidí muselo opustit své domovy. Ničivé vlny tsunami zasáhly ve čtrnácti státech a usmrtily přes 230 000 lidí. Šlo o jednu z nejsmrtonosnějších přírodních katastrof - pobřeží byla zasažena vlnami vysokými až 30 metrů. Nejhůře zasaženou zemí byla Indonésie, následované právě Srí Lankou, Indii a Thajskem.
9.5 /10

košík

Zhlédnuto: 28 480x Hodnocení: 9.5/10 Komentářů: 42 Kategorie: video

Značky: smrt , historie , voda , moře , příroda , oceán , vlna , srí lanka , útěk , zemětřesení , hotel , katastrofa , tsunami , pobřeží

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
just do it napsal... Kdo se zná s modelkou Petrou Němcovou, ví svoje o tsunami v r.2004. ------------------------ kupuješ si od ní fet?
Matka příroda si nás pěkně hlídá 🙂
Celkom dobrý je film The Impossible (Nic nás nerozdělí), 2012.
tyhle videa jsou dobry si pripominat, aby si maly cesky clovicek mohl uvedomit, jak se temhle vecem vyhyba a jak nema sebemensi duvod si stale na neco stezovat, nebo brecet, protoze nic podobneho ho nepotka... jenomze maly pomateny cesky clovicek je nespokojeny sam ze sebou a nez aby resil svoje problemy, tak je bude hledat nekde jinde a bude svalovat vsechnu vinu momentalne na nejake nestastniky, kteri utikaji pred valkou a smrti..!
Bejt v ten r.2004 ráno na Phuketu na pláži, tak jsem přesně ten jouda, co se jde podívat do \"moře\" na to, proč je dneska tak výrázný \"odliv\"...:-D
ja jednou zkousel vylezt na palmu jako ti domorodci, ani picu. byl bych halt utopenej ......
just do it napsal... Kdo se zná s modelkou Petrou Němcovou, ví svoje o tsunami v r.2004. a to tu jako machruješ, že se znáš MODELKOU Petrou Němcovou nebo co ? protože jinak je to nic neříkající komentář ..
Kdo se zná s modelkou Petrou Němcovou, ví svoje o tsunami v r.2004.
30m? takle vysoke nikdy nedosahli plaze
ja tam tech 35 tisic lidi ve vode nevidim