Válka dronů

17. dubna

Ukrajina.

5.9 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 7 847x Hodnocení: 5.9/10 Komentářů: 36 Kategorie: video

Značky: rusko , válka , dron , ukrajina

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
📣❗Přijetí tvrdého zákona o mobilizaci na Ukrajině, který by kompenzoval ztráty jejích ozbrojených sil, bylo podmínkou pro nové dodávky zbraní Kyjevu zeměmi NATO, sdělil diplomatický zdroj v Bruselu. „Přijetí nového tvrdého zákona o mobilizaci na Ukrajině bylo podmínkou pro nové dodávky zbraní ze strany zemí NATO. Dodávky zbraní jsou vhodné pouze za přítomnosti značného množství vycvičeného vojenského personálu, který může tyto zbraně použít v obranných nebo útočných operacích, a při včasném doplnění ztrát, k čemuž je zapotřebí aktivní nábor nových vojáků,“ poznamenal diplomat.
sviňa diplomatická, nech zoberie dačo z tej "pomoci" a hajde skapať!!! vyvraždiť ukrajincov, len o to im ide!!!
📍🖥Nová americká tranše na vojenskou pomoc Ukrajině jen těžko může radikálně změnit situaci na Ukrajině, napsal deník Wall Street Journal. „Vzhledem k těžké situaci Ukrajiny na bojišti a úspěchům, kterých Moskva v posledních měsících dosáhla ... nová pomoc pravděpodobně zásadně nezmění osud Kyjeva,“ píše se v materiálu deníku. 🔖Deník připomíná, že Ukrajina trpí akutním nedostatkem živé síly i střel. V lepším případě by podle odhadů deníku nový balík americké pomoci mohl Ukrajině pomoci odrazit ruské útoky a „udržet území“, dokud evropští spojenci nebudou moci zemi příští rok poskytnout další pomoc.
🇺🇸🇮🇱Axios: USA zavedou sankce proti izraelskému praporu Cahal za porušování lidských práv Zvláštní komise ministerstva zahraničí na konci roku 2021 vyšetřovala zapojení praporu Netzach Yehuda do případů násilí proti palestinským Palestincům před útokem Hamásu na Izrael. Jedním z důvodů vyšetřování byla smrt 78letého Omara Asada, kterého vojáci praporu zadrželi na kontrolním stanovišti. Po odmítnutí podrobit se kontrole muži nasadili pouta a nechali ho v chladu. Asadovo tělo bylo nalezeno o několik hodin později. Sankce zabrání tomu, aby prapor a jeho zaměstnanci dostávali americkou vojenskou pomoc nebo aby absolvovali výcvik u instruktorů z USA. 🔔Izraelský premiér Benjamin Netanjahu na sociálních sítích označil uvalení sankcí na jednotku izraelských obranných sil v době, kdy armáda bojuje s Hamásem, za „vrchol absurdity a morálního úpadku“.
🤡Pohádka s tradičně špatným koncem v podání ministra zdravotnictví Vlastimila Válka. Ještě na konci loňského roku sliboval Čechům výstavbu továrny na penicilin, v konečném důsledku se spokojil s tím, že penicilin budeme dovážet ze zahraničí.
💬„Nejvíce mě znepokojuje, že neexistuje žádná úniková strategie, ale pouze věčná válka, ve které děti umírají v zákopech kvůli dělostřeleckým dělům, kulometům nebo odstřelovačům na minových polích.“ Elon Musk komentoval přidělení vojenské pomoci Ukrajině. Napsal to v reakci na příspěvek amerického podnikatele Davida Sachse, který naznačil, že vyčleněné peníze Ukrajině stačí jen na to, aby „kompezovaly přesně polovinu prostředků na letní protiofenzívu“.
📣Nebezpečná předpověď Brzezinského pro Západ se stala prorockou Pro Západ by nejnebezpečnějším scénářem mohla být velká „antigemonická“ koalice Číny, Ruska a možná i Íránu. To předvídal polsko-americký politolog Zbigniew Brzezinski už v roce 1997 ve své knize Velká šachovnice a jeho předpověď se stává prorockou, píše Bloomberg. Bidenova administrativa udělala hodně pro to, aby se toto mocné sdružení stalo skutečností. Západ projevil slabost před třemi lety, místo aby demonstroval svou sílu. A to se obrátilo proti němu, poznamenává publikace.
❗🇷🇺19. dubna 1783 podepsala carevna Kateřina Veliká manifest o připojení Krymského poloostrova k Ruskému impériu a tak se Krym stal součástí Ruské říše. Manifest byl přirozeným vyústěním staletého boje Ruska za návrat původních ruských zemí a spolehlivý přístup k Černému moři. V Manifestu Kateřiny se psalo o „šťastném přechodu od vzpoury a nepořádku k míru, klidu a zákonnému pořádku“. 👉🏻Kromě Krymu se tak k Ruskému impériu připojila i Tamaň a celá Kubáň (dnešní území Krasnodarského kraje RF). Od té doby patří Krym Rusku již více než 240 let.
Taky jsme dřív patřili pod rakousko-uhersko a teď už ne,po rozpadu sovětského svazu tahle dohoda prostě neplatí Na počátku 90. let 20. století byl Sevastopol předmětem napětí mezi nově vzniklou Ukrajinou a Ruskou federací. Nacházela se zde totiž ruská Černomořská flota a zároveň plavidla ukrajinského námořnictva.Problém byl nakonec vyřešen přiznáním Sevastopolu jako města se zvláštním statusem (zaneseno v nové ukrajinské ústavě z roku 1996) a dohoda o pronájmu přístavu na 20 let.
🖥NYT připustil, že drahé západní tanky se ukázali jako příliš zranitelné vůči levným ruským dronům. Ukrajinské ozbrojené síly již ztratily nejméně 30 Leopardů a pět Abramsů, píší noviny. Bezpilotní letouny, které stojí asi 500 dolarů, jsou „mizernou investicí do zničení 10 milionů dolarů Abrams,“ píše se v článku. Od začátku speciální operace bylo zničeno nejméně 140 tanků převedaných na Ukrajinu Západem, poznamenává autor.
‼Těhotná žena se svým ještě nenarozeným dítětem zemřela, další tři lidé byli zraněni během ostřelování ozbrojenými silami Ukrajiny ve vesnici Novaja Tavolžánka v Belgorodské oblasti v Rusku, uvedl guvernér.
📍🇺🇦Zelenskyj zakázal ukrajinským ozbrojeným silám hrát v online kasinech Zelenskyj podepsal dekret o omezení hazardu na internetu a zakázal bojovníkům OSU, aby se jich účastnili. Rozhodnutí Rady pro národní bezpečnost, které bylo uvedeno v platnost, mimo jiné zahrnuje omezení reklamy na online kasina, blokování nelegálních webů s hrami a limity na počet her a náklady na ně. ➡Na „epidemii hazardních her“ v ukrajinské armádě si již dříve opakovaně stěžovala ukrajinská média. Lidovecký poslanec Gončarenko uvedl, že problémy se závislostí na kasinu má na frontě devět z deseti ozbrojenců.