Včely pod stropem

29. září

AUSTRÁLIE: Přes 60 000 včel medonosných žilo u stropu jednoho domu v Brisbane. Plástve včelí larvy a zásoby medu a pylu vážily 50 kilogramů. Majitelce údajně nevadily, ale bylo rozumnější je přesunout.

9.5 /10

košík

Zhlédnuto: 23 895x Hodnocení: 9.5/10 Komentářů: 37 Kategorie: příroda

Značky: austrálie , hmyz , včela , dům , med , včelař

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
mňam do piči!
normální lidé mají mezi trámy skelnou vatu a zaklopenou folíí tak že se tam včely nedostanou. A ještě lepší lidé jako třeba crha mají strop betonový z Potů, miak a betonu.
myslím, že normální Australani nemají mezi trámama skelnou vatu bo zateplovat nemusej
Možná tě to překvapí, ale v každém regionu se staví domy jinak - vzhledem k obvyklým povětrnostním podmínkám v daném místě. Dokonce i v ČR máš spoustu oblastí, kde ti nařizují zákony a zdravej rozum, jak si dům postavit. Mluvím zejména o základech, izolacích, odvětrání, konstrukci SNK, tepelné setrvačnosti stavb a dalších faktorech. Například protiradonová opatření jsou český unikát, protože téměř nikde na světě není tolik radonu co u nás.
No mozna Te to prekvapi, ale izolace neni jen proti zime, ale treba i proti teplu. A parotes maji snad i v te Australii, oni lidi jsou vsude stejni ne?
nepřekvapí, přesto si nemyslím, že se tím v AUS zabývají
Tepelná izolace v teplých regionech se dává jen do obytných místností a zevnitř a to kvůli klimatizaci. Viz třeba Francie. Ale i tak to není standard. Pokud se něco izoluje ve stropech v teplých regionech, tak to bude kvůli kročejové neprůzvučnosti a i to se v dnešní době nedává do konstrukce stropu, ale do konstrukce podlahy.
a střechu z Eternitu
Moze byt rada, ze sa jej tam nenastahovali dake cierne tlamy z afriky...
Tvůj koment je sračka sama o sobě a navíc i z principu, jelikož jí nevadily a nestěžovala si. Doufám že vám tam ta vaše nově zvolená sluníčkářská pitka natahá těch negrů tisíce, abys měl proč psát takové dementní hovna.
NPC DETECTED
Ti ale nejsou medonosní
Nejvíce mě stejně fascinuje, jak jsou ty buňky pravidelné...
Jsou pravidelně kulaté. To, že to vypadá jako šestiúhelník, je díky efektu, kterým se na sebe lepí např bubliny bublifuku...Jinak to ale má pravidelně stejnou šířku stěn a to po celém díle přesně 0,07 mm 😉
Dík za info...
http://www.rozhlas.cz/leonardo/zpravy/_zprava/jak-vznikaji-sestiuhelnikove-vceli-plastve--1238086
tvoja hlava je kulatá
ale nebyly by, kdy sama včela ty buňky nesázela pravidelně, v geometricky optimálním pakování kruhů (válců)
Na tom medu musela slušně zarobit 😃
Beztak to vyhodili, bo to byla nějaká blbka...
Jak znám blbky ,tak budeš mít pravdu 😃