Včely pod stropem

29. září

AUSTRÁLIE: Přes 60 000 včel medonosných žilo u stropu jednoho domu v Brisbane. Plástve včelí larvy a zásoby medu a pylu vážily 50 kilogramů. Majitelce údajně nevadily, ale bylo rozumnější je přesunout.

9.5 /10

košík

Zhlédnuto: 23 872x Hodnocení: 9.5/10 Komentářů: 37 Kategorie: příroda

Značky: austrálie , hmyz , včela , dům , med , včelař

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
normální lidé mají mezi trámy skelnou vatu a zaklopenou folíí tak že se tam včely nedostanou. A ještě lepší lidé jako třeba crha mají strop betonový z Potů, miak a betonu.
myslím, že normální Australani nemají mezi trámama skelnou vatu bo zateplovat nemusej
Možná tě to překvapí, ale v každém regionu se staví domy jinak - vzhledem k obvyklým povětrnostním podmínkám v daném místě. Dokonce i v ČR máš spoustu oblastí, kde ti nařizují zákony a zdravej rozum, jak si dům postavit. Mluvím zejména o základech, izolacích, odvětrání, konstrukci SNK, tepelné setrvačnosti stavb a dalších faktorech. Například protiradonová opatření jsou český unikát, protože téměř nikde na světě není tolik radonu co u nás.
No mozna Te to prekvapi, ale izolace neni jen proti zime, ale treba i proti teplu. A parotes maji snad i v te Australii, oni lidi jsou vsude stejni ne?
nepřekvapí, přesto si nemyslím, že se tím v AUS zabývají
Tepelná izolace v teplých regionech se dává jen do obytných místností a zevnitř a to kvůli klimatizaci. Viz třeba Francie. Ale i tak to není standard. Pokud se něco izoluje ve stropech v teplých regionech, tak to bude kvůli kročejové neprůzvučnosti a i to se v dnešní době nedává do konstrukce stropu, ale do konstrukce podlahy.
a střechu z Eternitu

Zobrazit celou diskuzi