Vegetariánský festival v Thajsku

02. prosince

THAJSKO: Snímky z několika ročníků Vegetariánského festivalu na ostrově Phuket. Festival Bohů devíti císařů je devítidenní taoistická oslava začínající v předvečer 9.lunárního měsíce čínského kalendáře. Koná se především v zemích jihovýchodní Asie, jako je Myanmar, Singapur, Malajsie, Thajsko a také na Riauských ostrovech. V Thajsku se tento festival nazývá Tesagan Gin Je (Vegetariánský festival). Slaví se po celé zemi, ale slavnosti vrcholí v Phuketu, kde asi 35% obyvatel jsou Číňané. V okolí pěti čiínských chrámů se sejdou tisíce lídí, aby se zde očistili a zajistili své komunitě štěstí a prosperity. V náboženském transu se pak někteří sebepoškozují - říká se jim Ma Song a jsou to lidé, které si měli bohové zvolit pro jejich výjimečné morální kvality nebo ti, kteří i z nepatrných náznaků dokáží předvídat blížící se neštěstí. V průvodech zahlédnete i několik Ma Song žen a dívek, většinu ale tvoří mladí kluci, kteří doslova soutěží v míře svého utrpení. Původně si měli propichovat tváře nebo jazyk především věcmi patřícími do kuchyně (nože, jehlice ozdobené květinami nebo dřevěnýmy hlavičkami devíti císařů, kudly, sekery), ale v dnešní době se propichují vším možným (rám kola, had, atd.). Každého Ma Song doprovází dva až tři zdravotníci, kteří mu předměty do pusy napíchají, v průběhu průvodu ho v případě potřeby ošetřují, dávají mu napít (voda ale často vyteče dírami ve tvářích zpátky ven) a po skončení jim předměty z pusy zase vytahají, rány vydezinfikují a jednoduše díry jen přelepí náplastí - žádné šití. Součástí festivalu jsou velké trhy s vegetariánským jídlem.

4.5 /10

košík

Zhlédnuto: 24 717x Hodnocení: 4.5/10 Komentářů: 60 Kategorie: galerie

Značky: krev , zranění , festival , thajsko , asiatka , tradice , náboženství , asiat , propichování , asie , sebepoškozování , ksicht , průvod , vegetarián

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
  • Joan
  • 03.12.2019 01:29
"říká se jim Ma Song a jsou to lidé, kteří i z nepatrných náznaků dokáží předvídat blížící se neštěstí " ....................................................takže umí všichni pěkný hovno, když na Phuketu bylo zemětřesení a tsunami, tak nepředvídali nic, a zařvalo tam tisíce lidí ! 😏 ( a nebylo jim divný, že sloni a ostatní zvířata utekli )
To musí docela slušně nasrat když si do držky narveš motorku 8 a vyřadí tě frajer se šlapací tříkolkou 49
Kurňa, ale na tyhle držky se tu koukáme každý rok 😃
Jako keď ich to baví... Každopádne zabodnúť si do huby motorku považujem za zbytočne prehnané.
Takhle s ní můžeš i do výtahu.
A co teprve ty vrtačky 😃 😃 😃
Kokoti tyvole..... Já jediný co propíchnu tak bude sele až půjde na rožnění
...nedokoukal jsem.....
Ti už neví, co by si tam narvali. Něco jako Fešák.
Akorát, že Fešáka si nikdo nezvolil a ani neumí nic předvídat, ale myslim, že s velkým černým dildem vraženým v prdeli by tam mohl mít celkem úspěch... a bez kapky krve.
Ten se sekyrou do jazyka to asi neda
Niečo ako Vianoce, len bez snehu
  • adli
  • 02.12.2019 18:16
komu neni z hury dano, ten je blbej