Výcvik 72. mechanizovaného praporu Přáslavice

09. dubna

ČR: Ve dnech 17. března až 2. dubna proběhl ve vojenském újezdu Boletice komplexní výcvik 72. mechanizovaného praporu Přáslavice. Cvičení s názvem Libavex III se účastní více než 450 příslušníků této jednotky se 144 kusy techniky. Cvičení v Boleticích, jehož námětem byla reakce na silného nepřítele za užití BVP-2, pěchoty, minometů a ručních protitankových granátů, bylo zajímavé zejména i s ohledem na jeho rozsah. Do terénu vyrazila celá škála techniky, včetně bojových vozidel pěchoty, nákladních vozů Tatra, terénních vozů UAZ či samohybných minometů PRAM. I proto byla pro nováčky i zkušené vojáky náročná logistika, jelikož většinu techniky bylo nutné přepravit po železnici. V průběhu prvního týdne probíhala celá řada výcvikových aktivit. Střelby z ručních zbraní, házení granátů, ostré trhání, bojové drily mechanizovaných družstev, noční střelby či střelby z minometů. K tomu po celou dobu cvičení intenzivně probíhal další vševojskový a odborný výcvik. V druhé polovině nepřetržitého výcviku jsme se zaměřily na kontrolní cvičení a kontrolu sladěnosti družstev, která vyvrcholila bojovými ostrými střelbami 2. a 3. mechanizované roty praporu. Vojáci si vedle denních střeleb procvičili střelby noční, kdy cílový prostor mizí ve tmě, na přilbách vojáků se rozsvěcují tlumená modrá světla, do tmy se ozývají výstřely. Terče při zásahu pohasnou, takhle v noci jsou zásahy vidět lépe než přes den.

5.9 /10

košík

Zhlédnuto: 14 332x Hodnocení: 5.9/10 Komentářů: 52 Kategorie: video

Značky: česká republika , střelba , army , voják , technika , armáda , cvičení

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
otazka je , jestli to ma smysl, spojenci se na nas stejne vyserou a prodaj nas za rohlik jako vzdy kdyz bylo zapotrebi (1938,1968) sami se neubranime a tak vlada nakonec vyhlasi kapitulaci bez jedineho vystrelu a podrobi se nejake te vyssi moci at uz to bude cokoliv
Jsem rád, že to někdo ještě chápe. Nevím kde se ve všech bere ta jistota, že když jsme v NATO, tak nás půjdou bránit. Doplnil bych ti tam ještě rok 1945, kdy nás hodili do východního bloku.
Tak tak. Kurvy z NATO !!!!!!!!!!
Kurvy amerejšn ? Putine Udělej tam pro Boha pořádek!!! Ameriku spláchni ze země !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pánové, je mi z toho smutno, ale je to tak...
Vůbec nechápu, proč sem pleteš 1968. Tam se na nás žádnej spojenec nevysral, ale rovnou posral. Jedině Rumunsko nás nebodlo do zad.
Kolem republiky postavit zeď, pár rušiček veškerého signálu a klidně bych šel dobrovolně hlídat hranice. Vysrat se na všechny a bránit to své. EU, Nato, všechno akorát pro machrování a manipulaci. Ať táhnou.

Zobrazit celou diskuzi