Vymakané obráběcí centrum

11. září

5-osý obráběcí stroj G350 německé firmy Grob vytvoří ve spolupráci se softwarem hyperMILL model basketbalového koše z hliníku.  

9.5 /10

košík

Zhlédnuto: 30 092x Hodnocení: 9.5/10 Komentářů: 66 Kategorie: video

Značky: německo , technika , technologie , software , koš , stroj , počítač , fréza , hliník

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
  • Aim9
  • 11.09.2018 19:02
Na vyrobu 0,5 kg vaziaceho basketbaloveho kosa, ktory bezne stoji kolo 299 korun, bolo spotrebovanych 20kg hliniku, 22,5m3 vody v celkovej cene 5438 korun na stroji za 22,5 mil 🙂 Nech zije ekologia !
Na výrobu tebe taky stačila jediná spermie a miliony dalších měly smůlu. Tady koš vznikl ze stejného důvodu - prostě se jim chtělo to udělat a i když je výsledek na kokot, třeba to někoho potěší.
Díky tomuhle promo videu víš, jak moc precizní mrchu za těch 22,5 míče kupuješ ty osle. Navíc, o ekologii tu vůbec nejde. Ty hobliny a odštěpky se normálně recyklujou.
hm tak ale tu nejde o ekologiu, ale spickovu technologiu a hlavne spickovych programatorov. ale to ty nemozes pochopit
tož si blbej nebo slovak? tomuhle se řika showcase neboli ukazka co stroj+software dovede...jeeezus kristus 😄 jak tu někdo řikal zesrandy ano takto se vyrabi pletivo 😄
No tu sa ale zislo debilov.
  • rjan
  • 11.09.2018 18:27
To muselo dát práce. A přitom taková blbost....
Musí stát balík takový stroj ( i koš) vrátí se to?
Jo vrátí. Vyrobili 2 koše.
Kdyby na tom frézovali kundy tak se zaplatí za pár dní.
jj...ten první na počítači
No, nevím na 3D tiskárně bych řekl že je to rychlejší a bez takového přebytku materiálu, ale jinak pěkná práce
Na takovouto zbytečnou demonstrativní pičovinu to možná bude lepší, i když o moc přesnější podle mě ne. Nicméně, co se týče pevnosti a zachování co nejlepších materiálových vlastností nějakého použitelného komponentu, tam bych dal rozhodně přednost frézování jednolitého ingotu, než vrstvení na 3D tiskárně.
je 3d tisk a 3d tisk, koukni treba na tohle https://www.youtube.com/watch?v=te9OaSZ0kf8
Uvedom si, že TEN kôš vyrobili len preto, že je to tvarom a detailami komplikovaný predmet - aby takto odprezentovali schopnosti stroja.
Snad i trotl pochopi, ze je to demonstrace presnosti stroje.. Jinak samozrejme odlitek je rychlejsi, levnejsi, pevnejsi...
rychlejší a levnější ano, pevnější ani náhodou + přesnost o několik řádů jinde
nemci byli vzdycky nadlide
dopiče jako na začátku je kostka ja piča, a na konci odpadkovej koě jo z 90desátek.? to tam nemohli treba udělat nééééco více konstruktivného , či hej.?
třeba z toho vyfrézovat umělý péro pro tebe?
Jako mocinky CooL, ale neni to plejtvání matryjálem? Nebo se piliny zase nějak posbíraj, roztaví a slejou dohromady? Nějakej profousionál na tohlenc?
ne, robosi to zmetu a zanesu do zberu, a bude na chlast 🙂
Ano, hliníkové odštěpky a hobliny se zachytávají a recyklují. Hliník má navíc obrovskou výhodu, jelikož jeho kvalita se recyklací nesnižuje.
jen upresnim,, neni to cisty hlinik ale slitina. Nejpouzivanejsi je dural
Budu za čukáka a poznamenám, že soustruh je stroj ve kterém rotuje výrobek a nástroj je na pevno. Tohle je fréza. (nápověda je v názvu softwaru - "mill") Jinak ale mazec projekt. 🙂
ok opravim
frezka, freza je nastroj
Kocourku za čukáka nejsi 😀beers:
Neser ňa 😘🤗
tak být za čuráka se ti nakonec povedlo... Frézu s frézkou si nespletou ani prváci na příslušném učilišti 😄