Výroba CNC strojů

15. dubna

Propaganda severokorejského režimu v továrně na výrobu CNC strojů. 

Nějaký strojař,  který nám řekne o kolik let jsou za námi, nebo nedej bože před námi?

7.3 /10

Solďák

Zhlédnuto: 33 301x Hodnocení: 7.3/10 Komentářů: 122 Kategorie: technika

Značky: komunismus , výroba , severní korea , fréza , továrna , výrobní linka

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Vzpomínám si na návštěvu továrny na Golfy ve Wolfsburgu, první stroj který nám ukázali byl lis na karoserie z roku 1930 nebo kolik.Prej ho v životě nevymění, protože dokáže udělat takovej tlak jako osmdesát lokomotiv poskládaných na sebe.
U nás v továrně máme Cnc stroje (vrtačky) které už Němci neměli vůli ani chuť provozovat a my na nich musíme jet dál. Stroje z roku 98. A můžu říct říct že tyto Korejské vypadají jak z budoucnosti o proti tomu co mám tu čest obsluhovat.
heleho Kimova C.N.C. telenovela
0:45,, CAD poměrně novodobý. 0:51 Tepelný upínač.Super věc. 1:10 3D simulace 3osého soustruhu. Hodně dobré. + 1:50 frézování na něm. Použili antivibrační držák MILLING CHUCK a ten je i docela novodobý ale je na mašině jak z 90let kde maji proti koníka ještě ručně ovládaného. A můj názor? Co se týče nástrojů tak se drží s dobou ale napřed určitě nejsou. Co se týče CNC ? Operační systém je příšerný. cca z roku 1990.
Je dělaný na seriovou výrobu. Na tomto si PGM píšete 2 směny a pak na něm 5 let děláte to samé. Dnes si v mašině nakreslíte 3D model a mašina si sama vygeneruje program dle nástrojů jaké má v zásobníku ( MAZAK ) a to chcete hlavně na kusovku. I ty ovladače jsou za krále klacka. Ale to nemění nic na tom že když tu mašinu pustíte tak jede a udělá stějně jako ta nemodernější, jelikož hlavní jsou nástroje a ty maji celkem dobrý.
Co jsem tam ale neviděl jsou 5osé CNC + Kolébky tím jediným jsou tedy pozadu
Ale červené tlačítko na vypnutí to má, viz 25" takže to není tak zlé,ne?
pokrok ve výrobě nic moc, ale song fakt chytlavej 🙂
To je vždycky jenom o tom, co ta protistrana ukáže. Kdybych natoči letiště v Pchjongjangu, tak je asi tak 2x modernější než ta mrdka v Praze. Poslat do KLDR sestřih z pražskejch Holešovic, natočit pár Felicií, což by s nejstarsim moto parkem v Evropě snad nebyl ani problém a poslat úryvek ze Silvestra na TV Nova 2019...tak 9/10 KLDRčanů bude radši žít tam kde sou... 😃
Jak vypadá něco, co je 2x modernější prosim tě? To je modemodemoderní?
Ty kravaťáci ve skutečnosti distribuujou ransomware a kradou bitcoiny😁. Bude to podle mě celkem podstatnej příjem pro státní kasu.
Jsou pozadu asi tak 20 let, to by ale nevadilo, tyto mašiny se na jednoduché úkony používají stále. Rozdíl je v tom, že u nás stačí na 10 takových mašin 1 člověk, v KLDR asi mají lidí dost a mohou si dovolit postavit člověka ke každé mašině.
z videjka mam pocit, ze tam vetsina tech votroku jen stoji a cumi...nemaji vubec sajnu k cemu ty masinky maji slouzit...
hlavně jsem si za celou dobu nevšiml, že by tam někdo něco vyráběl, všichni se jenom drží panelů, nikde se nic nehýbe, není zašvihaný plexi od emulze, žádný kusy, žádný výkresy, špony.. Potěmkinova fabrika jak vyšitá 😃