Výroba CNC strojů

15. dubna

Propaganda severokorejského režimu v továrně na výrobu CNC strojů. 

Nějaký strojař,  který nám řekne o kolik let jsou za námi, nebo nedej bože před námi?

7.3 /10

Solďák

Zhlédnuto: 33 335x Hodnocení: 7.3/10 Komentářů: 122 Kategorie: technika

Značky: komunismus , výroba , severní korea , fréza , továrna , výrobní linka

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
no, myslím, že se ničeho bát nemusíme. vypadá to tak 15 let zpátky. to video je ale dost možná taky z té doby 🙂
nikde neni Heidenhain. na to bych se jim mohl...
vůbec tvl 😃 .. jednoduchej stroj, kde se lisuje, svařuje, nebo dělá něco primitivního, tak jo, ale jakákoliv složitější manipulace s díly vyžaduje robota.. jsem viděl pěkný video z linky mercedesu, kde auto skoro celý složí roboti.. tohle je je minulost, co je na videu..
jakoby jo s cnc obráběním se dá udělat ještě hodně parády. ale dneska průmysl směřuje na 4.0, což jsou data. data, data, data. oni chcou na základě dat předpovědet každou poruchu atd.. každá mašina odesílá na server a tam se něco vyhodnucuje.. představujou si to tak, že třeba, pošlou technika o 3 hodiny dřív, neý "by měla" přijít předpovězená porucha..
To jsem zvědavý, jak budeme jezdit v autech vyrobenych z tvych ,,dat". Třískové obrábění má a ještě dlouho mít bude velký podíl ve výrobě.
  • Joan
  • 16.04.2020 03:06
jelikož se tam neobsírá nikdo z Kimů, a ani tam nevisej jejich fotky, je to celý fake !😏
vyrabaju na tom severokorejcov
uděláš zmetek a umřeš 😃
Tady je to vytunelovany a zanedbany. Všechny fabriky postavený za komančů co přežily, tak jedou furt s původníma mašinama, né že by to byly zgarby.Tady to strojirenství dostalo privatizací strašně naprdel:( a to už v 70. letech v Plzeňský škodovce vyráběly tlakové nádoby vver na atomky což bych řekl že byl vrchol strojírenství. Kladno Poldi, ČKD, Sigma, Vítkovice a další giganty kde byly a kde jsou teď 😞
To, že tak vypadá tvoje fabrika, protože tě nechtěli nikde jinde než v nějaké podělané krachující sračce, neznamená, že je všechno vytunelované a zanedbané. Opak je pravdou. Nikdy u nás nebyl takový růst průmyslu, jako po našem vstupu do EU. To je právě z části na vině toho nedostatku lidí - velký růst sofistikovanějších pracovních pozic, kde se dělá rukama v kombinaci s menším počtem lidí, co to chtějí dělat.
Ale to by ti došlo, kdyby tvoje matka nebyla vačice a otec pojišťovák. Podniky, které jmenuješ, rozkradli "bývalí" komunisti = lidi v jejich vedení, co tam seděli už od minulého režimu a dostali rozkaz od strany rozkrást co to pujde a posílat výpalné na východ, aby si voloďa mohl koupit aspoň rohlík. Škodovka nikdy nevyráběla tolik, co teď, ani nebyla nikdy tak modernizovaná.
A řeknu ti přesně, kde jsou. Ti giganti jsou v hajzlu, protože byli postavení na nesmyslných komunistických systémech, kvůli kterým nebyli schopni konkurovat a jejich revitalizace by stála jejich majitele ("bývalé" komunisty - což byli jediní dostatečně movití po převratu) a vedení příliš mnoho úsilí a peněz, takže mafiáni rozhodli ty podniky rozkrást, aby jim na východ chodilo větší výpalné, protože jinak peníze z východního bloku už nedostanou.
Jediné fabriky, kde jsou k vidění staré mašiny, jsou ty, které lepší nepotřebují, které na to nemají nebo které na to serou.
Tebe tu nasadili z čsfd?
Vy si z nich děláte prdel, ale taková komunistická mašina aspoň něco vydržela.
Komunisti akorát kopírovaly stroje z první republiky které po válce zabavili i s továrnou.Jinak nic zásadního nevypotili.Ano měli jsme schopné lidi ale velelo nám SSSR a všechny dobré nápady co se týká vývoje aut a motocyklů byly smeteny pod stůl protože bylo důležitělší zbrojení.Proto jsme byli asi o 40 let pozadu oproti těm vyspělejším zemím.
teď jsou asi 40 let s těmito stroji. S těmi ostatními, jakože těchto nových určitě nebude moc a kdoví, jestli tyto vůbec jedou, to bude tak 60-70 😃
Severokorejskej SV-INVEX ´92