Výroba vozu Tesla

06. ledna

Zrychlené 48 sekundové video z výrobní linky, kde se montuje eletromobil Tesla Model 3.

7.9 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 16 056x Hodnocení: 7.9/10 Komentářů: 56 Kategorie: technika

Značky: zajímavost , tesla , továrna , výrobní linka , montáž

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
V horší kvalitě už to tam nebylo ? 😄
to je sabotáž.
Tak tohle mě teda pobavilo. Dva roky se Musk z problémů s výrobou vymlouvá na to, že to přehnali s automatizací a nefunguje to tak, jak si to představovali. A pak je tu nakonec video, kde 80 % auta skádají lidi ručně. Docela úsměvné. Asi stejné jak ten jeho poslední vynález, jízda autem v podzemním tunelu rychlostí 240 km/h. Na předváděčce dali max 60 km/h a novináři se mu tam málem zgrcali. Pro někoho vizionář, pro mě zatím krom vesmírného programu spíš komediant.
Napiš mi tady prosím tě, co jsi dokázal ty, děkuju. Hádám, že hovno...
Hned v první větě jsi napsal neuvěřitelnou sračku, podívej se na video v odkazu. Měli problémy s automatizací, furt se něco jebalo, tak na parkovišti před halou postavil dočasnou halu, kde auto skládají lidi. Tím více než zdvojnásobil výrobní kapacity. https://www.youtube.com/watch?v=CPufhdPz4Og
Musk sám přiznával, že to s automatizací přehnali. Začali používat příliš nových technologií najednou a když se jeden proces zastaví, další na něm závislé procesy se také zastaví atd. Proto udělali krok zpět a zapojili víc lidských zdrojů, který jsou sice nakonec méně efektivní než stroje, ale mnohem všestranější. To neznamená, že se automatizace vzdali, jen budou postupovat po menších krocích před každým novým zavedeným systémem. Snad to ode mě dává trochu smysl.
Dpc co ty si za degenerat
Pracuji tak 11 hodin denně 30 minut denně trávím na návratu. A už několikrát jsem si řekl, jak moc velký je Musk borec. Ono i kdyby za dva roky šla Tesla do sraček, tak je to neuvěřitelná ukázka toho jak jednotlivec může změnit svět a k lepšímu. Do piče pošle jednotlivec svět celkem snadno, ale vytvořit dobrou zprávu je těžké.
pro me teda porad vetsi borec nez steve jobs....
Živím se právě automatizací v průmyslu a mám za sebou 15 let všemožných instalací. Takže hovno na triku určitě nemám. A nechápu, proč se tu rozčilujete? Já napsal, že tu roky tahá akcionáře za nos, že nestíhají vyrábět kvůli tomu, že to přehnali s automatizací. Že to bylo nad jejich síly a museli nakonec navýšit počet lidí. Takže moje pobavení je jen o tom, že tam nakonec skoro žádnou automatizaci nevidím. Jen samý lidi. Ty aut. linky snad nevyhodily, ne?
Jinak, já bych mu možná i fandil, ale nadšení kolem elektroaut je pro mě jen bublina, která musí dřív nebo později prasknout. A ty jeho kejkle s vypouštěním falešných správ o výkupu akcií, za který nakonec dostal zaslouženě přes prsty, to už byla ubohost. Volvo má plány, že od roku 2020 přejdou jen na elektro, což je podle mě blbost. V evropě na to není vybudovaná infrasktruktura. Navíc reálný dojezd těch aut je úplně mimo. Obzvlášť v zimě jste klidně i na polovině.
Balwis vyjmenuj alespoň 3 věci které si dokázal a přežijí nukleární zimu
a delas to v automotivu? podle me je tohle vcelku normalni. karoserii delaji komplet roboti, na to dneska clovek nesahne, ale pak naladovani veci do karoserie je prave takovahle linka, kde moc robotu neni. (uplne stejne to ma jaguar v Grazu)
25 let dělám auta,a máš samozřejmě pravdu, ale to místním všeználkům zblblejm Youtuberama nevysvětlíš, ti vidí jen americkej sen jednoho kašpara, kterej nemůže dopadnout dobře, čas nám dá za pravdu !:-)
Vyroba kdyz to tak reknu za 4,50,- a pak to prodavaj za miliony
Zjevne o tom vis uplne hovno. Ale hlavne musis rict svuj NAZOR.
https://www.ebay.de/itm/263969808497 Kdyz mi je budes prodaft za 4,50 Kc/Euro/USD /XY, beru to ...
to tak je ale se vsim..nemuzes to brat takhle jen u tesly..treba mercedes je to same prosimte
Ty si dement 😄
Hm a víš o tom že Teslu 3 prodávaj defacto bez marže za výrobní náklady? To neni jen o ceně za poskládání (mzdy, energie, náklady na vybudování montovny), ale také o ceně komponent.. a třeba jenom samotné baterky dělaj sakra velkou část finální ceny (řekněme 50%). To je obecně problém všech elektromobilů...
protože kdyby si k tomu milionu co za to chtějí, ještě něco přidali, krachli by dávno (což je stejně nemine !), v tuhle chvíli to prostě nebude fungovat !
Nemám rád "buzeranta" Muska 😄
Co si dokázal ty, jestli se můžu zeptat?
umím psát česky 😄
A většina lidí tebe 😄
Figurka vyjmenuj alespoň 3 věci které si dokázal a přežijí nukleární zimu
Nemám rád stupidní figurky.
Tesla neni ani nemusi byt nejlepsi auto sveta, ale to ze diky ni se stala revoluce v automobilismu je proste fakt. Velkou merou prispel i dieselgate.
Nemel hovna prosímtě.