Vývrtka s Su-57

22. září

Ruský stíhací letoun Suchoj Su-57 umí udělat horizontální otočku o 360 stupňů, která byla dosud považována za nemožný manévr. Plochá vývrtka je také považována za kritický letový režim před srážkou. Rotaci letadla podél strmé sestupné spirály, kdy se současně rotuje kolem všech tří os, předchází ztráta rychlosti a padání. Nebezpečí takového letu je v neefektivnosti řídítek, rychlé ztrátě nadmořské výšky a dezorientaci pilota.

9.0 /10

košík

Zhlédnuto: 29 636x Hodnocení: 9.0/10 Komentářů: 98 Kategorie: technika

Značky: rusko , army , pilot , stíhačka , suchoj , stíhací letoun , akrobacie , manévr , letectvo

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Koukám, jak tady rusofilním ubožákům stojej ty jejich malý ptáčci... Vyhulte se navzájem, dementi.
Myslím že na naše gripeny se to nechytá 😃 😃
A tohle vyrábí ten národ podlidí, který neumí nic než chlastat vodku. No, třeba to někomu otevře oči, ale spíš ne...
To máš jak v USA, je jich tam hodně, takže většina je hotová tragedie, ale na výrobu stíhačky nepotřebuješ 200 mil. lidí. 😃
Vsak taky na vyrobu neceho jinyho uz jim nezbyva kapacita....
  • Kim
  • 24.09.2019 06:55
Krásný stroj
Když jsem tengle manévr viděl naposledy, tak umřel Goose 😞
Nádhera.....
Pěkný, v manevrovém souboji asi Ruské stíhačky obecně nad těmi západními vedou o parník. Obávám se ale, že dnes jde spíš o kvalitu výzbroje a raketě je fuk, jestli se protivník točí nebo letí rovně.
  • bzum
  • 24.09.2019 12:54
Tak to by ses divil. Takové manévry přivádí dost výhod. Rakety nejsou schopné provádět prudké manévry a když stroj změní drasticky dráhu letu tak ho nedokáže sledovat. Navíc právě třeba kobra která byla považována za manévr k ničemu umožňuje nečekaně vystřelit na nepřítele který se nachází za tebou.
V historii se už jednou na AA rakety vsadilo a byla to obrovská chyba. Manévrové souboje nejsou mrtvé. K čemu ti je že dokážeš vystřelit na nepřítele aniž by tě viděl když on dokůže detekovat radarové signály z navádění rakety a má dost času na protiopatření.
Rakety taky nemají nekonečný dolet a mnohdy stačí to otočit a uletět jí. Raketa spotřebuje palivo a pak už jen plachtí. Řekl bych že úspěšnost zásahu bude fifty fifty a to ještě nepočítáme stealth letadla která se k sobě budou schopná přiblížit celkem blízko díky tomu že jsou hůř vidět radary.
Ale prdlajs... to jen s tema americkejma to nikdo nedela....
musím uznat že je to pěkný brko
Ty hňupe a myslíš si, že americké rakety jsou jako namířené kam? Někde na Sibiř?
Celkem slušná kopie F-22 Raptor 🙂
víc se to podobá YF-23..