Zakázané fotky ze Severní Koreje

29. července

SEVERNÍ KOREA: Francouzský fotograf Eric Laffourge pořídil v severokorejském Pchongjangu sérii fotografií, kvůli které má teď zákaz vstupu do země. V Severní Koreji můžete fotit jen s povolením průvodců, v jejichž doprovodu se můžete ve vyhrazených částech země pohybovat. Pokud náhodou zachytíte něco, co odporuje zdání šťastné země, komunistického ráje na zemi, pak vám hrozí, že vám pohraničí stráž tyto snímky zničí. Nebo vám rovnou sebere fotoaparát. Laffourge tyto snímky propašoval ze země na paměťové kartě.

9.2 /10

košík

Zhlédnuto: 35 821x Hodnocení: 9.2/10 Komentářů: 69 Kategorie: galerie

Značky: život , francie , lidé , komunismus , fotografie , chudoba , asie , severní korea , pchongjang , eric laffourge

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
ale nemaju problem s obezitou, az na jedneho
jj amerika by se mohla učit!
Raději mít pupek nežli kručení v žaludku.
To je super že mají PC a klávesnici, bohužel si nezapla monitor 😄
elektrina se narozdil od SW a HW z jizni koree ukrast neda
komunistická verbež...
Sere tě ta jejich volba? Co když vydrží dele než náš kapitalismus.
pokud budou stále na uzdě a v řetězech,tak vydržej dýl....
Chceš pocítit řetězy? Vyzkoušej rok nevybrat schránku, nejít na úřad a nic nikomu nezaplatit. Nebo měsíc nechoď do práce. Nebo si zapal auto a občanku a týden jdi na jih a neuhni z přímky. Upozorníš na sebe, pěkně tě potrestají a hlavně zařadí zpátky. Kdo si může dovolit jeden den bezdůvodně, bez vysvětlování začít mlčet. Mluvit vás donutí a pokud ne dají si na vás v budoucnu pozor. Každý systém má řetězy.
To tak sice je, ale víš proč? Protože lidi o svobodu vlastní volby nakonec vůbec nestojí, je jim tak nějak líp, když jim někdo řekne co mají a nemají dělat, protože je to tak jednodušší než se zamyslet sám za sebe. Tyhle řetězy začínají větou "stát by měl". Vem si diskuse okolo zákazu kouření. Půlka republiky jsou nesvéprávný kokoti co ani nemůžou chodit do reštyky, co by jim svym prostředím vyhovovala, takoví nemůžou žít bez okovů, jeblo by jim z toho.
Proč bych to dělal?! Já jsem spokojenej,když mohu bez omezení svlažit jazyk a smočit zduřílka... 😄
Kdo nevidi rozdil mezi tim, ze tam se krive podivas na obrazek toho vypasence a dostaneš 20 let v dolech a tvoje rodina taky vs. porusovani svobodne uzavrene smlouvy v podobe neplaceni nekomu neco, tak by ti to mozna sezral. Kdo ma mozek, ten rozdil vidi. Primer s autem je taky dobrej, si to klidne udelej, alespon o dementa min, nestane se vubec nic.
Prosím tě, můžeš rozvést svůj výrok o jakési "jejich volbě"? Dík.
Parta chlapů kteří drží při sobě se domluví, založí stát a vyberou směr kterým půjdou. Suverenita jejich státu ji zaručuje právo na libovolný politický směr. Nicméně tak vznikla i naše republika. Pár špinavých chlapů sedělo v bahně zákopů a při kouření z dýmky vznikla myšlenka jak se zbavit Rakušáků a založit náš národ..
Jo z jedné strany to vidí každý (i oni tam). Tak dnes vidíme pohanství, IIWW a jen se čeká až umřou ti co žili za komančů. Ten pohled z jedné strany manipulátoři potřebují. Každá liška chválí svůj ocas a každý aktuální režim dělá to stejné. Ale to je nad chápání oveček..
Až na to, že tahle parta chlapů cíleně kurví životy milionů svých občanů. A už vidím ty protiargumenty, jak západní civilizace dělá úplně to samé..
Až na to, že tahle parta chlapů cíleně kurví životy milionů svých občanů. A už vidím ty protiargumenty, jak západní civilizace dělá úplně to samé..
docela jim zavidim az na ty nucene prace
to je nic..at jde fotit do česka- tam idioti si myslí že jsou jako západáci .ale prdel mají holou
Jeee podložka pod myš s mickey mousem...
No na rovinu... že by bylo nějak nutné z toho tady lítostí uchcávat, to asi ne... asi se mají blbě každopádně jsou na to zvyklí, a podle mě jsou na tom jiný lidi mnohem hůř. Žíly mi to netrhá...
Právě. Když nějaké děcko na západě nemá nejnovější model iPhonu, ale jen předchozí verzi, to je pro něho mnohem větší tragedie.
Tam je smutny spis to, jak miliony lidi drzi pod krkem a likviduje je jak chce jeden clovek. Jenze je to zavedeny a funguje to ne? Treba otroctvi nebo protektorat taky chvilku fungoval, nez zacli litat trisky pri kaceni lesa.
Materiálně na tom nejsou až zas tak zle, i když prý letos neúroda a třeba bude v zimě hladomor. Horší je to se svobodou. Pokud máš nějaké pochybnosti o významu svobody člověka, přečti si od Solženicina Ostrov Gulag! Myslím, že jsem na tohle téma nastudoval hodně, ale po prvních 100 stránkách jsem byl naprosto konsternovanej a tady to možná bude ještě horší než ve stalinistickým Rusku...
Pumpa v koupelně je prvek hodný surrealismu. 32 je, pokud je to fakt nefunkční počítač, něco neskutečně děsivého. Normálně dávám galerkám 10/10, jenomže tady bych z toho měl fakt špatný pocit. Skoro jako bych to tou vysokou známkou schvaloval. Takže pardon, dám minimum a budu se cítit o trochu líp.
Vypadá to tam podobně jak na Slovensku, možná trochu líp
  • Aim9
  • 29.07.2017 17:31
Len trochu lip? Takze myslis Cecensko? Napis to rovno.
hlavně že je na atomovky...ale pumpa v koupelně a nákupní vozíček mě dostali....
Zbraň z které jde strach je základ i u tak mírumilovné země jakou je tato.
Mírumilovná země, která posledních 50 ohrožuje všechny kolem sebe včetně Japonska?