Zakázané fotky ze Severní Koreje

29. července

SEVERNÍ KOREA: Francouzský fotograf Eric Laffourge pořídil v severokorejském Pchongjangu sérii fotografií, kvůli které má teď zákaz vstupu do země. V Severní Koreji můžete fotit jen s povolením průvodců, v jejichž doprovodu se můžete ve vyhrazených částech země pohybovat. Pokud náhodou zachytíte něco, co odporuje zdání šťastné země, komunistického ráje na zemi, pak vám hrozí, že vám pohraničí stráž tyto snímky zničí. Nebo vám rovnou sebere fotoaparát. Laffourge tyto snímky propašoval ze země na paměťové kartě.

9.2 /10

košík

Zhlédnuto: 35 844x Hodnocení: 9.2/10 Komentářů: 69 Kategorie: galerie

Značky: život , francie , lidé , komunismus , fotografie , chudoba , asie , severní korea , pchongjang , eric laffourge

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
děti si maj kde hrát, dospělý kde chrápat, co víc si přát
jj kdyby hladověli tak je nám vyprávěno tak by vypadali jinak. Ano sice nemají tablety a dotkykový mobily, a internet s fejsbůkem, ale jinak se mají fajn.
Až na ty koncentráky, vymytý mozky a totální nesvobodu se opravdu mají fajn.
jo tak v v korei mají koncentráky, tady mají fabriky do kterých chodíme otročit říká se tomu práce, ale dostaneme za to almužnu a můžem tak akorát chcípnout. Když člověk nečeho chce dosáhnout musí mít práce dvě. Totální nesvobodu? řekni tady veřejně něco proti merklové a připrchlencům, okamžitě jsi označen za xenofoba a rasistu a facebook ti ukončí účet. Přečti so Orwella 1984 a pak mluv o tom jak se my máme proti korei líp.
Kámo, to je buď povedenej sarkazmus nebo si zralej na ústav. Idiote, ty nemáš ani ponětí, co si můžeš koupit a říct.
😄 Ty bys mě rozesmál.. Srovnávat koncentráky a továrny je fakt síla... a Orwellův román jsem četl a na rozdíl od tebe v tom žádnou analogii se současným systémem opravdu nevidím. No jo, vedro postupuje, tak některým zdejším diskutérům se už začíná přehřívat mozkovna.
ještě jsem nezapomněl jak nám byla světem vykreslena Lybie před invazí. Neříkám co je dobré nebo špatné, ale každý si může vygooglit Pchjongjang 2017....
Přesně tak. Doporučuju mrknout i na ostatní videa koho by zajímalo. Doprava v Pchjongjangu https://www.youtube.com/watch?v=0P2f92E2SAk nebo: Spíše propaganda: https://www.youtube.com/watch?v=UsxAUyVet8A&t=2275s
Ale Pchjongjang je radoby vystavni sin Severni Koreje.
Stejně jako každý hlavní město kteréhokoli státu.
Můžeš mi říct co bylo vykresleno na Lybii před invazí co by se pak ukázelo jako nepravda?
Ten borec na 29 je nějakej Korejsken nigga???
Stejný jako 50km na východ od Bratislavy...
  • Aim9
  • 29.07.2017 17:32
50 km na vychod od Bratislavy uz nie je nic, za Blavou je plot, potom uz len velka voda a koniec sveta. Taky ty komplex?
Nádherná země, toho nemocnýho Kima by už měl svět sejmout.
aby to tam vypadalo jako u nás? Všude prorostlá mafie kdy si jeden závidí druhému?
Co je na nich tak hrozného? Možná tak borky co píšou na vypnutém PC 😂
Jinak zákaz vstupu do S. Koreje je fakt trest
deti na poli, nelegalni prodej na ulici, fronty na autobus, vojaci tlacici porouchany autobus
No jo, tak žije třetina populace... Akorát že tady se snaží tlustej autoritářskej zmrd vytvářet iluzi že jeho země se to netýká...
vsak o tom to cele je
Deti robia na poli i u nas, bezne mame na ulici trznice, na autobusy stejne fronty (vyfot si Mustek rano o 8.00, no a u nas sa nikdy ziaden autobus nepokazi, ze sa netlaci?
co je špatnýho na děckách na poli? Jako malej sem chodil taky do zemáků a chodím do nich do teď, to jen kapitalistický malý zmrdi nic nedělají a jsou nepoužitelní, nojo dnešní mládež, neví co je to práce a všichni by chtěli makat jen v kanclu, a normální práce jim smrdí...