Zbroj ze 16.století

25. prosince

ITÁLIE: Práce milánského zbrojíře Filippa Negroliho (1510–1579), který byl znám pro svou extrémní zručnost. V rodinném podniku Negroli spolupracovat se svými mladšími bratry Giovanem Battistou (1511-1591) a Francescem (1522-1600). 

Vyráběl zbroj pro několik vážených klientů, včetně Karla V., Svatého římského císaře a Guidobalda II della Rovere. 

9.7 /10

košík

Zhlédnuto: 29 154x Hodnocení: 9.7/10 Komentářů: 26 Kategorie: historie

Značky: itálie , evropa , milán , brnění , 16.století , přilba , zbroj , kovář

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
mohl by někdo vysvětlit jak tohle sakra udělali? mě to moc hlava nebere jak se tohle dělá z kovu? to jako nějak vrství ten kov na sebe nebo to nějak vyryvaj? nechapu jako...sleduju dnešní novodoby umělce na youtube ale nic jako tohle sem neviděl...
ten se asi hodně nudil...
a takhle to vypada kdyz nekdo umi
Možno říci že tento typ tvaru helem 5,6,14,17 byl v obraně převratný . Ale zrovna tyto zdobené hlemy sloužily na parádu na rytířských kláních .
V tomto prípade ide skôr o parádu. Rytierstvo v pravom slova zmysle začiatkom 16 storočia vzhľadom na rozmach palných zbraní úplne zaniklo a stalo sa iba akousi prestížnou záležitosťou. Tieto brnenia mali skôr demonštrovať bohatstvo a prestížne postavenie vlastníka. Rytierske turnaje už boli dávno minulosťou.
a Jan Hus nosil plechovku od piva
polovina jeho klientů byli zjevně metrosexuálové a teplouši
neuvěřitelná práce.. žádná inspirace z internetu.. jen vlastní prožitky, okolí a příroda
nu co dodat👍mooc fajnové věci
Ahoj som prvý na SK a CZ čo tvori na YouTube unikátne 360° videa, pozri si moje najnovšie video a určite ta s nim prekvapím https://youtu.be/ZrGZtDDgl2Q
Táhni ty žebráku
Po tom čo som videl tvoju tvorbu, sa môj život otočil o 360 stupňov 😝
Proč to sem sereš ?
Tahni do prdele ty zkurveny životni mrdko!! Další zasrany netáhlo že zpicenyho YT co to sem sere za každou cenu s mrou reklam a video jak od retarda s daunem z blbsulky co si posral prdel a neví co s tím!!!
Vždyť na tom není nic unikátního ty kokot čtyři měsíce starej kanál plno lidí na cz sk dělá daleko lepší 360 videa různejch tour atd. už minimálně dva nebo tři roky a mají hlavu a patu. Ty jseš línej blb co umí akorát tak random postavit 360ku dát tam 10minut timelapse a pak to spojit v počítači. Videa bez jakékoliv myšlenky nebo hodnoty. Radši v 360 natoč jak tě za živa kuchá brazilskej kartel ty hovno.
Na slovensku to maj jinak 😃
To druhý je co, logo Versace? 😄