Zkouška bezpilotních střel

28. ledna

AGM-114 Hellfire je americká protitanková řízená střela naváděná laserovým paprskem nebo prostřednictvím radiolokátoru. Jedná se o protitankovou střelu dlouhého dosahu s poloaktivním systémem navedení. Střela byla vyvinuta speciálně pro výzbroj bitevních vrtulníků firmou Rockwell International (dnes Boeing). Laserový senzor střely (SAL – Semi-active laser seeker) vyvinula firma Martin Marietta (dnes Lockheed Martin).

8.1 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 22 215x Hodnocení: 8.1/10 Komentářů: 42 Kategorie: technika

Značky: army , vrtulník , zajímavost , armáda , zkouška , laser

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Kolik hladových afrických bříšek by se za jednu nasytilo?
  • adys
  • 30.01.2020 19:52
čumí jak já ráno po kalbě xD
bylo by zajimavy vědět čísla kolik jich vyrobili, kolik prodali a kolik jich pustili někomu na hlavu v konfliktech...
skoda ze nas zbrojni prumysl poslal havel do pice
Můžeš být konkrétní? Já si totiž myslím, že Havel se zbrojním průmyslem v ČR a ani v SR neměl nikdy nic společného a tahle fáma co tu šíříš je jen nskutečnej, ničím nepodloženej kec.
Papouškuješ nesmysly, jinak víš hovno. Ano, za totáče jsme měli větší zbrojní průmysl, který byl posílán výhradně do proruských satelitů nebo kde chtěli mít rusáci vliv. Z velký části na dluh nebo to platili právě rusáci. Když to zjednodušim, po rozpadu východního bloku nebylo kdo by to platil. Moulo.
Strhující video ..... sledoval jsem jej se zatajeným dechcem a mrazením v zádech.... Příště prosím o blikající semafor, nebo pískající konvici 🙂
Ono to na mě kouká 😯
Bulvoun tady už dlouho nebyl, díky
jo, je to krásný, ale ta cena... ta je taky krásná 117K Dolarů, když to odpálí všechno tak to daňové poplatníky vyjde cca na 21 míčů (Kč) 😃
Tak to je jasný, že se pak někde válčit musí.
21 mega je v pohodě když to zníčí tank v hodnotě stovek milionů
Stovek milionů? Máš nějaký přehled o cenách tanků? Jen se ptám, protož já ne. Na googlu jsem našel ruský tank T14 z roku 2014 v hodnotě 7 milionů dolarů coč je cca 150 mil. Kč a to v článku píšou, že je "velmi drahý". Tak by mě zajímalo, kdo má nejdražší a nejlepší tanky..
Nevím kolik stojí ten novej ruskej vergl, ale pořizovací cena Leoparda bude asi větší než 130 míčů
Ta cena skoro sedí. Ty nejnovější verze tanků vyjdou skoro na 200 mil. Kč. Za mě mají nejlepší tanky Izraelci Sabra M60A3. Naše armáda se rozhoduje jestli Leopardy nebo Sabry.
Akurát že týmto sa nebudú ničiť nové ruské tanky, ale staré herky za pár desiatok tisíc dolárov kdesi na Blízkom východe. Zbrojárske korporácie zarobia, médiá sa potešia, že raketa zlikvidovala nepriateľský tank, redneckovia v Louisiany sa zaradujú. Vlk sa nažere a môj baran našťastie ostane celý.
no a pak vidíš video jak pustí hell fire na nějaky dva debily s kozou někde v afganistanu 😃 ale uniká ti pointa...ono je uplně jedno kolik to stojí...pro američany je to spotřební zboží co drží jejich ekonomiku 🙂 takže oni je MUSÍ spotřebovávat a prodávat 🙂 jsem četl o tom že mají plné gigantické sklady bomb které jsou na hraně upotřebitelnosti, tak to musej někam vyházet no 😃 nebo prodat
Pokud ty prachy zůstanou v US, tak to není tak špatnej obchod.
Vypadá to jako ty mrchy z Matrixu.
Existuje nějaká pilotovaná střela?
kamikadze 😃
American Airlines 11, United Airlines 175 apod.
Jo, to mě taky napadlo, ale pořád jde o pilotované letadlo, ne střelu.
Myslíš ta pilotovaná letadla jo?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jokosuka_MXY7
Díky. Něco mi to říká...prostě asi jsem někdy něco o tom viděl. Tady už by se dalo slušně spekulovat jestli je to letadlo nebo střela/puma 🙂