Zneškodnění námořní miny (1940)

19. dubna

1940, ANGLIE: Důstojníci Britského královského námořnictva neutralizují německou námořní minu, která se během druhé světové války objevila na východním pobřeží země.

Miny se vyráběly jako kontaktní (iniciované nárazem), magnetické (iniciované magnetickým polem proplouvající lodi), akustické (reagující na zvuk lodního šroubu), tlakové nebo odpalované na dálku.

 

Některé miny mohou kombinovat více způsobů inicializace, což znesnadňuje jejich likvidaci. Miny mohou být rovněž vybaveny časovačem, který je po určité době deaktivuje, a čítačem, který inicializuje minu až po určitém množství podnětů (k explozi tak například dojde až když nad stejnou minu najede pátá loď).

Miny o celkové váze 600 kg obsahovaly cca 150-200 kg trhaviny.

9.7 /10

košík

Zhlédnuto: 28 098x Hodnocení: 9.7/10 Komentářů: 57 Kategorie: historie

Značky: anglie , německo , army , velká británie , armáda , bomba , 2.světová válka , námořnictvo , nacisté , 40.léta , zneškodnění , mina , 20.století

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
To je ale píčovina. Našli nefunkční, a udělali na tom tohle propagandistické video. Nevěřím totiž tomu, že by Němci vyrobili minu, která jde po aktivaci deaktivovat. Už na škole jsme se učili jak udělat obvody, které po aktivaci v případě porušení integrity inicializují rozbušku.
sakra proč mi to kazíš, já jim to žral 😆
...si přece potřebuje zahrát v neděli před obědem na profesora fyziky
Káždá bomba se dá zneškodnit jen je podstatné mít na její zneškodnění čas a prostředky.A už vůbec u min 25+ starých je jejich deaktivace jako jet podle jízdního řádu.
kam ze jsi to chodil na skolu? ze vas tam ucili takove uzitecne veci: "učili jak udělat obvody, které po aktivaci v případě porušení integrity inicializují rozbušku."
Kam jinam než na Alláhovu střední pro multikulturní obohacovače nevzdělaných Evropanů😈
vysoká škola života
Norsku, ty žiješ?
*Norku
ISŠ COP Olomoucká 61, Brno, Ing. Steinbock.Na prvním okně napravo ve spojovacím krčku do tělocvičny, když jej otevřete a podíváte se z vnitřní strany na rám, najdete tam nalepenou fotku mladé Frölichové (teda pokud už ty okna někdo neměnil za ty roky)
  • bzum
  • 19.04.2020 13:11
Nevěř si ale skutečně šli deaktivovat. Jediný co se tehdy dělalo že tam nacpali čidlo na světlo ale to až u těch magnetických a když ji někdo otevřel na světle tak vyletěl do povětří. Ono totiž musíš mít způsob jak ji zneškodnit nebylo by dobrý aby tě zabila vlastní mina kterou je nemožný zneškodnit.
Dneska Vám nahraju svůj životopis s výčným listem chytrolini, bez prdele nás to učily
Ale češtině tam moc nedávaj co? Nikdo netvrdí že vás to neučili ale tohle není ten případ.
Dejchám , žeru , chlastám , prdím a bleju .... tak jo , ještě žiju 🤓

Zobrazit celou diskuzi