Zpětné zrcátko

06. dubna

Eletromobil Audi e-tron má užitečnou vychytávku v podobě zpětného zrcátka, které přenáší obraz do interiéru dveří.

6.9 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 10 948x Hodnocení: 6.9/10 Komentářů: 23 Kategorie: technika

Značky: auto , doprava , nápad , bezpečnost , audi , kamera , vychytávka , elektro , obrazovka

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Vypadá to jako děsná masírka, ale osobně jsem si to vyzkoušel v předváděcím voze a jak potvrdily recenze četných motoristických novinářů, je to ergonomicky úplně na hovno, navíc obrazovka je blbě dole a nutí to nežádoucně sklápět oči. Ještě že je to jen za příplatek, normální zrcátko je fatálně lepší.
Někde jsem viděl obraz ze zpětných zrcátek zobrazený na přístrojové desce, takže vidíš všechny informace před sebou a hned vedle toho obraz vlevo a vpravo, co si o tom myslíš? Mě se to zdá daleko lepší a nějak nechápu že to tu není už dávno 🙂
Jo vidět to před sebou tak je to fajn ale čumět někam na dveře bych taky nechtěl, ani to nevypada moc pekně na tom autě a nedej bože, že ti to někdo urazí, to bude stát hroznou raketu takova chujovina
Přesně, asi jak na tomhle videu: https://navratdoreality.cz/o-fous-496-14023.html 😃 😃
Vosičko to co si viděl, tak dělá do svých nových (nejen elektrických aut koncer Hyundai/Kia). Prvně to tuším nasadili v Hyundai Tuscon nové generace.
má to třeba Honda E a je to mnohem smysluplnější... ale pořád elektrosračkoauto https://www.youtube.com/watch?v=VJG377vGUSc&t=567s&ab_channel=MMAutomotive
Podstatné je, aby obraz byl na okraji zorného pole a hlavně se nemusel sklápět zrak. Já mám třeba ve svém RAMu uprostřed klasické zpětné zrcátko, ale když se překlapne, naskočí do něj parádní širokoúhlý obraz ze zadní kamery, umístěné u 3 brzdového světla vzadu na střeše, funguje to i proti oslnění a co je naprosto super, že obraz je jak ve dne, i když je za autem tma jak v prdeli.
A pak je ještě couvací kamera v zadním výklopném víku, jejíž obraz se promítá při zpátečce na středový displej, zároveň je vidět kraj zadního nárazníku, koule a zobrazují se i naváděcí čáry, kam vůz bude couvat dle natočení volantu.
A jak se ti ty zadní kamery zasíraj při provozu? Některý výrobci totiž moc nepřemejšlej a zasírání neřešej. Prostě musíš zastavit, vystoupit, očistit a pak teprv couvat nebo vidět dozadu. Asi jsem stará konzerva, ale připadá mi furt jednodušší klasický vnitřní prostřední zrcátko a stěrač na zadním okně (teda pokud člověk nemá sedan).

Zobrazit celou diskuzi