Atherstone Ball Game 2023 v Atherstonu

27. února

Atherstone, Velká Británie: Atherstone Ball Game je "středověký fotbal", který se každoročně hraje na masopustní úterý v anglickém městě Atherstone v hrabství Warwickshire. Hra se hraje na počest zápasu mezi hrabstvími Leicestershire a Warwickshire v roce 1199, kdy týmy používaly jako míč pytel zlata a který vyhrálo hrabství Warwickshire. Kdysi se podobné zápasy konaly v mnoha městech po celé Anglii, ale ten v Atherstonu je nyní jedním z nejméně tří takových zápasů, které se stále každoročně hrají o masopustu. Dalšími jsou Royal Shrovetide fotbalový zápas, který se koná v Ashbourne v hrabství Derbyshire, a The Alnwick Shrovetide fotbalový zápas v Alnwicku v Northumberlandu.

 

Tato hra se každoročně hraje v Atherstonu každé masopustní úterý. Obchody ve městě jsou v tento den zavřeny a místní děti mohou v tento den předčasně opustit školu. Dvouhodinová hra se hraje na hlavní ulici města, Long Street, a skupiny hráčů v ní soupeří o držení obřího míče, který je speciálně vyroben pro tuto příležitost. Zápas obvykle zahajuje v 15:00 na masopustní úterý slavný host, obvykle někdo spojený s touto oblastí, který je pozván, aby hodil míč z balkonu v horním patře Atherstonského konzervativního klubu.

 

Hra samotná má jen několik pravidel, dvě z nich jsou, že hra je omezena na Long Street a účastníci nesmějí nikoho zabít. Vítěz je vyhlášen v 17:00 a titul získává ten, kdo má míč v držení v okamžiku, kdy zazní píšťalka. Před samotnou hrou se místním dětem házejí sladkosti a penízky. Míč je před hrou ozdoben stuhami a ceny získává také každý, kdo se jedné zmocní, a také ten, kdo získá zlatý penízek, vhozený do davu krátce před začátkem hry.

 

Hra se může stát poměrně intenzivní, protože hráči soupeří o udržení míče, dochází k trhání oblečení a občasnému násilí. Deník New Zealand Herald ji popsal jako "kombinaci všech nejlepších aspektů UFC, volejbalu a slavné honičky za sýrovým kolem v Gloucesteru". Na akci dohlížejí policisté z Warwickshire Police, zatímco členové West Midlands Ambulance Service jsou v pohotovosti, aby ošetřili případná zranění.

5.7 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 9 572x Hodnocení: 5.7/10 Komentářů: 9 Kategorie: video

Značky: sport , ulice , fotbal , tradice , atherstone ball game , středověký fotbal , atherstone

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Tam se to v prdel obrací. Z rozvojové země zpět mezi opice ????♂

Zobrazit celou diskuzi