Bruce Lee vs. Ted Wong

12. dubna

USA: Tehdy 26letý herec a mistr bojových umění Bruce Lee (27.listopadu 1940, San Francisco – 20.července 1973, Hong Kong) se během Longbeach International Karate Championships 1967 utkal se svým pozdějším nejlepším studentem, 29letým Tedem Wongem (5.listopadu 1937 - 24.listopadu 2010). Wong od té doby studoval umění Jeet Kune Do (styl vytvořený Brucem Lee) na Leeho škole bojových umění Jun Fan Gung Fu v Los Angeles a krátce poté si ho Lee vzal jako soukromého studenta. Časem se stal Leeovým sparringovým partnerem a blízkým přítelem. Také se jako jeden z mála naučil Jeet Kune Do na nejvyšší úrovni a sám ho poté až do své smrti vyučoval. Byl také členem správní rady nadace Bruce Lee a společnosti Jeet Kune Do. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=AqHqMdRcROQ

8.4 /10

košík

Zhlédnuto: 26 167x Hodnocení: 8.4/10 Komentářů: 77 Kategorie: historie

Značky: usa , fightclub , legenda , kalifornie , souboj , 60.léta , bojové umění , bojovník , mistr , bruce lee , sparring , karate , drak

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
omg, to je taková sračka ten Lee. Ani jeden pokus o útok, všechno z kontra. To umí každý debil, který boxuje déle než jeho protivník. Na tom videu nevidím nic divného, kromě toho, že Ted Wong neumí ani zaútočit, aniž by ztratil postoj. Postavit proti němu jediného šampiona z dnešní doby, tak vyumělkovaná "legenda" Bruce Lee lehne popelem až do základů. Nechápu, co na něm kdo vidí nebo kdy viděl.
Tady ty komentáře od voličů SPD v exekucích 🤣
Jenže on se nestal legendou jen kvůli tomu, že ovládal wing chun ty troubo. Navíc kdyby si tam byl místo Wonga, tak se vsadím, že dostaneš na piču. Ale samozřejmě někdo Leeho uznává a někdo né.
Jasně mistr mistrů a lehnul by popelem 😃 haha vole tebe by sejmul jedním prstem a ty tvý dnešní bojovníky dvouma prstama. Když tomu nerozumíš tak buď radši zticha, smprávnej mistr nikdy neútočí jako první a využije energie protivníka, proto by tebe sejmul jedním prstem a to myslím smrtelně vážně.
S tím postojem mladýho máš pravdu. Tohle je jen ustřižený kus videa, kde se o něco pokouší mladý studentík. Není to ukázka na 100%. Proč myslíš, že Bruce Lee byl legenda a ikona? Vzniklo o něm spousta filmů, byl jako postava v různých hrách. Atd. Bylo to jen tak?
Byl taková ikona, protože dobře vypadal a protože uměl hezky ukazovat techniky ve smyšlených soubojích. Že o někom vznikly filmy nebo je jako postava ve hrách neznamená, že něco umí - to si může myslet jenom úplná piča. Kdyby uměl zápasit, tak je tehdá vyhrává turnaje a netočí filmy.
Uznávej si kung-fu, wing chun a podobné sračky ve filmech pro buzíky, co se jim líbí skákající nazí asiaté, ale ve když v reálu dojde na bitku, tak si naserou, tak jako ty. Víš úplné hovno a tvůj názor je tedy irelevantní. Lee se uměl akorát natřásat, ale jeho jediný zápas, je na nějaké posrané neznámé exhibici pro neználky, proti neznámému uchu, které umí úplné hovno a ještě jako jediný vůbec vyvíjí nějakou iniciativu. Slez si ze svého vedení, ty trotle.
Vím, že ti to přijde neskutečné, ale mistrovství vyhraná ve filmech se nepočítají. Očividně tomu tedy nerozumíš ty, když nejsi ani schopný zareagovat na mé smysluplné argumenty ničím jiným, než svým debilním tvrzením, které se očividně zakládá na filmech s Brucem Lee a Jackie Chanem, ty soplíčku. Každý, kdo někdy zápasil ti řekne to samé, ale to bys věděl, kdyby tvoje poslední vyhraná rvačka nebyla někdy ve školce, retarde.
Ty očividně voliče SPD nepoznáš.
Hochu viděl jsi i jiný videa s Leem? Asi ne co? Pust si třeba jak dokáže zapalovat sirky jednu po druhé nunchakama nebo jak solí s nima ping-pong? Tohle nedokáže nikdo na světě dodnes. To jsou neskutečný reflexy a soustředění. Očividně jsi tu ty za debila, protžer máš nejvíc palců dolů kokote.
Viděl a co jako? Pořád stejná sračka. Normálně zapaluješ určitě doma sirky nunčakama a pingpong s něma hraješ taky, že? Už podle tebe, ty buzíčku, jde vidět, jaké posrané jelita sem chodí a co lajkujou. Ubožáčci s ramínkama jak holčičky, kteří v životě nebyli v ringu dají hnedka palec dolů, to je jasné - kdo umí boxovat, tak dá palec hore. Každý amatérský šampion z K1 by ho sundal během několika kol, což by se taky ukázalo, kdyby někdy nějaký opravdový zápas měl.
No a co? No to, že demonstrace, přesnosti, reflexů a rychlosti v samotném souboji znamená dost. Jeho filosofie boje, vlastní techniky a špičková fyzička... Děláš, jakoby jenom polonahej skákal ve filmech. To je názor naprosto neuvědomělý a odráží pouze tvůj myšlenkový zkrat. Ten člověk byl mistr bojových umění, která sám vylepšoval a tvořil. Prakticky byl stvořen pro boj, zatimco ty jsi stvořen jen pro psaní hoven.

Zobrazit celou diskuzi