Bruce Lee vs. Ted Wong

12. dubna

USA: Tehdy 26letý herec a mistr bojových umění Bruce Lee (27.listopadu 1940, San Francisco – 20.července 1973, Hong Kong) se během Longbeach International Karate Championships 1967 utkal se svým pozdějším nejlepším studentem, 29letým Tedem Wongem (5.listopadu 1937 - 24.listopadu 2010). Wong od té doby studoval umění Jeet Kune Do (styl vytvořený Brucem Lee) na Leeho škole bojových umění Jun Fan Gung Fu v Los Angeles a krátce poté si ho Lee vzal jako soukromého studenta. Časem se stal Leeovým sparringovým partnerem a blízkým přítelem. Také se jako jeden z mála naučil Jeet Kune Do na nejvyšší úrovni a sám ho poté až do své smrti vyučoval. Byl také členem správní rady nadace Bruce Lee a společnosti Jeet Kune Do. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=AqHqMdRcROQ

8.4 /10

košík

Zhlédnuto: 26 146x Hodnocení: 8.4/10 Komentářů: 77 Kategorie: historie

Značky: usa , fightclub , legenda , kalifornie , souboj , 60.léta , bojové umění , bojovník , mistr , bruce lee , sparring , karate , drak

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Po nakouknutí do diskuze kdy místní experti už dávno překonali Bruce Leeho mám jen jedinou otázku: Co tu furt hoši děláte? Kdybyste napnuli pozornost správným směrem, tak máte do večera vymyšlenou třeba vakcínu na koronavirus.
Buď rád že si neviděl jeho ztvárnění v posledním Tanartinově filmu. Ukázal Bruce Leeho jako že čiště jenom machruje a dělá ramena, uráží ostatní jakej jsou bezcenej póvl a při tom ho Brad Pitt (hrající Bredda Pitta kaskadéra) zmlátí s malíčkem na jedné ruce. Doslova člověk kterej řekl, cituji "Showing off is the fool's idea of glory" je ukázanej moderním generacím jako namachrovanej trápák co nim neumí. Gratuluju Tarantinovi.
To si nevybavuji. Asi si to budu muset pustit ještě ráz. Máš hrubý čas, kde to bylo?
tak urcite :))))
Tak ten film nemôžeš Vnímať. V skutočnosti tí študenti zavraždili Polanskeho tehotnú ženu. Tento film vedome prekrucuje realitu.
Neskutočný majster
Už jsem to našel. No to mě nenapadlo, že se má jednat o Bruce.
A kdo sis myslel že to byl? Vždyť ho Pitt ještě nazývá "Kato", tak to už by ti mělo bejt jasný ne?
Ano protože tarantino je dokumentarista a všechny jeho filmy jsou natočeny podle skutečných událostí, počkat.. a nebo ?
"Vědomě překrucuje realitu" - ježiš, proč nedržíš hubu, ty šašku. Tarantino ve svých filmech upravuje historie k vlastní umělecké vizi. Zrovna Once Upon a Time in Hollywood je jeho milostnej dopis Hollywoodu a tehdejší době. Je to idealizované, ale totálně top. Celé to skončí tak, jak by si celá Amerika přála, aby to doopravdy skončilo.
tarantino chtěl mít z postavy Brada největšího frajera, kterej Leeho i zmlátí, ale Pitt mu to rozmluvil a tak to skončilo remízou s tím, že Cliff z toho vyšel o trochu lépe. Vždyť ten film je silně idealizovanej. Bruce Lee byl machýrek a měl k tomu důvod. Nechápu, proč všichni dělaj, jako by to Tarantino přehnal, když bruce tam jenom tvrdí, že jeho Ruce jsou autorizovány jako zbraně, načež si s Cliffem začnou měřit ego. Proč ne?

Zobrazit celou diskuzi