Cena nového monitoru Apple

05. června

3.června 2019, Kalifornie, USA: Reakce návštěvníků letošní vývojářské konference WWDC, když John Ternus (viceprezident společnosti Apple pro hardwarové inženýrství) oznámil cenu zbrusu nového monitoru. Ten nese název Apple Pro Display XDR a stojí 4 999 dolarů (114,5 tisíc korun). Diváky pobavila cena za ergonomický stojan, za který se musí připlatit další tisíc dolarů (22 880 kč). Monitor je určen pro skutečné profesionály a na stojanu lze mít až šest takovýchto displejů najednou. Za 199 dolarů (4560 kč) lze pořídit rozhraní VESA, pomocí kterého dochází k přimontování monitoru přímo ke zdi. 

Apple Pro Display XDR má úhlopříčku 32″ a rozlišení 6K (6 026 x 3 384 bodů) s technologií XDR. Ta navazuje na HDR, avšak dokáže zajistit daleko lepší stíny a přechody mezi barvami. Apple nabízí i ochrannou vrstvu nano flex, která namísto toho, aby přijaté světlo od sebe odrážela, jej přímo absorbuje. Díky tomu se nikdy nestane, že bychom něco na monitoru neviděli - například při vystavení slunci. Pozorovací úhel činí téměř 180 stupňů.

1.7 /10

košík

Zhlédnuto: 26 566x Hodnocení: 1.7/10 Komentářů: 94 Kategorie: technika

Značky: usa , kalifornie , technologie , vývoj , počítač , apple , elektro , konference , monitor , display

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
vyjebany socky co voli babise si tu stezujou ze je to moc drahy a jejich shitty comp nerozjede Fortnite na 6k... asi vam unikl smysl tohohle monitoru...
koho volíš ty? 🙂
tady ale nejde o monitor
nikoho protože na to nemá věk

Zobrazit celou diskuzi