Čerstvější už to nejde

Dnes

V Číně a některých dalších asijských zemích existuje kontroverzní kulinářská praxe konzumace živých krabů, přičemž nejznámější metodou je takzvaný „opilý krab“. Při tomto způsobu přípravy jsou malí říční krabi marinováni zaživa v alkoholu, obvykle v rýžovém víně Shaoxing, se sójovou omáčkou a směsí koření, které je mají částečně omámit, ale přesto mohou zůstat při vědomí, když se začnou jíst. Tento zvyk je sice považován za tradiční delikatesu a lákadlo pro některé gurmány, zároveň je ale odborníky označován za velmi nebezpečný. Syrové nebo živé kraby totiž mohou přenášet parazity, zejména třeňovky (trematody), které po požití napadají lidský organismus a mohou způsobit závažné zdravotní komplikace, včetně onemocnění plic či mozku. Lékaři proto varují, že ačkoliv tato praxe může působit exoticky a autenticky, rizika výrazně převyšují jakýkoli gastronomický zážitek.

7.0 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 715x Hodnocení: 7.0/10 Komentářů: 6 Kategorie: video

Značky: jídlo , fast food , krab

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
To je stejně národ vypatlaných dementů bez špetky soucitu ke zvířatům. Pokud je zde nějaké video o žraní živých zvířat nebo jejich trápení tak je to většinou šikmoočko kdo je v záběru.
ještě jsou tak tupý, že všechno žerou se spojovou omáčkou, takže má všechno stejnou chuť. Maximálně mají ještě sladkou s koriandrem a zázvorem.
Praxe kdy jedno zvíře pojídá za živa druhé zvíře je tady na této planetě miliardy let. Naprostá většina predátoru polyká kořist živou v celku, nebo ji ukusují. Běžně je v dokumentech k vidění kdy třeba lev protrhne zebře břicho, vypadnou střeva a zebra ještě chodí. Za ty miliony a miliony let si vůbec neumím představit to číslo jak by se mělo napsat aby bylo alespoň trochu reálné. To vaše plácání slov je jako řešit zrnko písku na poušti. Úplně o hovnu.

Zobrazit celou diskuzi