Crash test

07. srpna

NĚMECKO: Simulace situace, kdy se osobní vozidlo ocitne během dopravní zácpy mezi dvěma kamióny. 38,5tunový kamión z roku 1990 má při rychlosti 80 km/h brzdnou dráhu 57 metrů. Moderní návěsy při stejných parametrech zastaví již po 41 metrech, ale v té chvíli by měl starší kamión stále rychlost 43 km/h a může způsobit škody, jaké jsou uvedeny ve videu. Zkoušku provedla společnost DEKRA, která poskytuje expertní služby v oblasti bezpečnosti.

9.0 /10

košík

Zhlédnuto: 31 803x Hodnocení: 9.0/10 Komentářů: 80 Kategorie: technika

Značky: auto , dopravní nehoda , destrukce , německo , kamión , náklaďák , crash , crash test , bezpečnost

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
To je to co me nejvic sere na kamionech, jsou nebezpecny a vetsinou je ridi negramotnej idiot a to nemyslim jen kvuli jejich chovani na silnici. Par kamionaku znam a zadnej genius to neni. Vetsinou same zakladni vzdelani a aby nebyli k hovnu cely zivot, tak si udelaji ridicak a trada za volant obrovskeho kolosu. Problem je taky v tom, ze zamesnavatele nemaji vyssi naroky na ridice. Opravdu staci mit jen ridicak a to je cele.
Máš pravdu. A jaké navrhuješ řešení?
Navíc teď, v době stavebního boomu chybí i řidiči obyč. náklaďáku, takže firmy vezmou i třeba 18letýho "řidiče" , kterýmu ještě smrdí řidičák novotou. Jaké je to riziko pro provoz na silnicích už nechám na posouzení jiným.
ekonom. krizi😀
hlavne je to tá posraná únava,tie pauzy nejsú na srandu..
Zacal bych u zvyseni naroku... aspon na vyucni list.
Mas naprostou pravdu. Do urciteho veku nepoustet ridice za volant nakladniho vozidla. Staci mi kdyz vidim 18 lety jelita co predvadeji ve svem osobnim postarsim BMW na silnicich.
Dobre ze to pises, kdyz jsem se jednou vracel domu v nocnich hodinach potkal jsem v prikope kamion, zastavil jsem a sel se zeptat ridice jestli je OK. Rekl mi, ze je OK a prej jenom usnul. Nastesti byl v prikope ve svem smeru cesty. Kdyby ve spanku vjel do protismeru mohlo to byt skoro jako ve videu nahore.
jednou budou pamětníci vyprávět, že bly časy, kdy auta řídili lidi.
(... a že se tam dokonce musely nalívat litry ropného destilátu)
( ... "soudruzi tatínkové, a co to prosím byl ten ropen ?" )
Založ si firmu, a měj vysoký nároky na řidiče. Nic nevyděláš protože je budeš muset dobře zaplatit, nebo budeš bez řidičů 😃
Souhlasím. Vyúční list z oboru kuchař číšník je základní předpoklad pro dobrého řidiče kamionu. Nebo by měli mít třeba doktorskou zkoušku z ochrany životního prostředí.
Vyucak je vysoky narok ?
Ty asi nechapes to, ze se za volant smrticiho vozidla muze jednoduse dostat clovek co neni schopny dokoncit vyucni obor.
ve velkejch firmach je ridic spotrebak, kdyz neco zkurvi tak se vydela na pojistce a vyhodi se, vezme se dalsi.. bezdomovci, kreteni, idioti, mamrdi.. velkejm firmam je to jedno, narychlo papiřy a jede se.. kdyz je nekdo schopnej, dostane dobry auto a prachy.. kdyz vidis znak velky firmy na hnusnym odrbanym aute tak zdrhej z cesty.

Zobrazit celou diskuzi