Dokument Marka LaGangy

02. září

28-minutový dokument fotožurnalisty Marka LaGangy, který natočil po teroristickém útoku (11.září 2001) na World Trade Center v New Yorku..

8.6 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 26 192x Hodnocení: 8.6/10 Komentářů: 247 Kategorie: video

Značky: dokument , historie , ulice , new york , zajímavost , terorizmus

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Ale nedotčený pas arabského pilota se v troskách našel.
  • LUF
  • 02.09.2018 20:52
Tam se našlo věcí. Stává se že v troskách se najdou těla a věci lidí
no aněkdy nenašli třeba ani celé letadlo.
"Tam se našlo věci." Např.? Zrovna ten pas je hodně zvláštní. Jak se mohl dostat nepoškozenej několik bloků od dvojčat si nějak nedokážu představit. Kdy? Jak? Přitom (pokud se nepletu - už je to dávno) nenašli ani jednu černou skříňku. Nebo Pentagon - po dvaceti minutách ani památky po nějakým požáru a dva šestitunový motory se vypařily žárem? Bullshit.
Někde jsem slyšel, že majitel si ty věžáky nechal pojistit pár dní předtím než se to stalo.
"někde jsem slyšel", hm.. tak až zjistíš víc, dej vědět. Co je známo je to, že v roce 1998 se rozhodlo o privatizaci WTC 4 a 5, formou dražby na 99roční "leasing". Pár společností o ni bojovalo, vyhrálo Vornado, jenže trvalo na změnách podmínek, aby se to zkrátilo na 39 let. Na to se nepřistoupilo a nakonec vyhrál předposlední příhoz Silversteina. Tomu to přešlo 24. července 2001. Co se týče pojištění, tam se PO útocích řešilo, jestli šlo o 1 nebo 2 poj. události.
To už se asi nikdo přesně nedoví. Mohlo to být třeba takhle. Mrakodrapy Manhattanu se v okénku neúprostně blíží. Satam as-Sukámí (Satam al-Suqami) se chce ještě poodmlit, Mohamed Atta to u kniplu zvládne chvíli sám. Vytahuje z kapsy kobereček a korán, který má v kapse spolu s pasem. Pas pokládá na palubní desku. Po krátkém okamžiku, kdy jeho trénovaný mozek určí přibližný azimut Mekky, pokleká a prosí al-Láha, aby ho ta bouračka nebolela, a aby už začal chystat
panny. Se třetím úderem hlavy Satama o zem Boeing naráží do budovy WTC 1. Kabina je nakřáplá, pas se z palubní desky sesunul a prasklinou vypadává ven. V příštích okamžicích letadlo ještě chvíli putuje barákem a je poničeno, praskají i palivové nádrže, palivo cáká okolo (proto byl pas údajně nasáknut leteckým palivem) a poté se i vzněcuje. No a dál to už znáte.
(copak poodmlit, ale pomodlit..)
Sorry, ale ta tvá verze, jak to mohlo být, je hooodně přitažená za vlasy. Navíc v takovým případě by byl někde v sutinách a ne o několik bloků dál. Na ty vypařený motory v Pentagonu máme taky nějakou teorii?
Že ty máš hned potřebu tak agresivně reagovat. Můj komentář byl oznamovací a proto jsem napsal, že jsem to slyšel. Bylo to v jednom dokumentu. Jinak tvoje teorie taky nemusí být správná jelikož je tolik spekulací, jako v případě kdo byl Jack Rozparovač.

Zobrazit celou diskuzi