Magurobōchō: Japonský nůž na porcování tuňáků

23. března

Magurobōchō je extrémně dlouhý a specializovaný japonský nůž, který se používá především k filetování tuňáků a dalších velkých mořských ryb. Jeho čepel může dosahovat délky až 150 cm, což umožňuje přesné a plynulé řezy i u ryb s velkou hmotností.

Tento nůž vyžaduje zkušeného uživatele, protože jeho manipulace je náročná kvůli délce a ostrosti čepele. V Japonsku se často používá na rybích trzích a v tradičních restauracích, kde je potřeba efektivně zpracovat velké množství ryb. Díky své konstrukci umožňuje minimalizovat plýtvání masem a zajistit co nejkvalitnější řezy.

7.3 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 4 023x Hodnocení: 7.3/10 Komentářů: 5 Kategorie: technika

Značky: japonsko , ryby , nůž , maso , řezání

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
kdoví,jestli už o tom noži slyšel nějaký mexický kartel
Jako že by precizně nafiletovali oběť ? To jim je myslím u prdele, zatím si vystačí s klasickou kudlou a podříznutím krku. Na větší práci pak mačetu. Nenechají si zatahovat do svých tradic nějaké šikmácké vymyšlenosti.

Zobrazit celou diskuzi