Medvěd v Beskydech

15. února

ČR: Jiří Matera natočil jednoho ze dvou (možná tří) medvědů, kteří se pohybují v okolí přehrady Šance v Beskydech. Usmrtili již 8 kusů jelení zvěře a 2 divočáky. Škodu myslivci vyčíslili na více než 100 tis. korun (poškozené ploty, krmelce a jeden zabitý jelen dvanácterák měl hodnotu 60 tis. korun).

7.8 /10

košík

Zhlédnuto: 22 195x Hodnocení: 7.8/10 Komentářů: 71 Kategorie: příroda

Značky: nebezpečí , česká republika , zvíře , šelma , medvěd , příroda , beskydy

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
no jo no moderní doba vidím že tu nikdo absolutně netuší co je myslivost a co má myslivec na práci 😃
  • lpr
  • 15.02.2019 13:40
No tak povídej to si rád poslechnu.
Pokud budeš házet myslivce a novodobé lovce do jednoho pytle, tak nemá jakákoli debata smysl...
Pokud se současná myslivecká jednota profiluje jako spolek lovců, kdy v zimě nepotkáš ani jednoho ale na podzim jsou s flintama všude. Když ukážeš člověku který bude za půl roku dělat myslivecké zkoušky fotku hřivnáče a on ti řekne že neví co to je... Když sedneš s klukama ke stolu a jediné nad čím se rozplývají je jak je výborná svíčková z daňka...
Když se ti myslivci fotí na internetu jak vynorovali a umlátili liščata... Tak bych rád slyšel v čem je ta jednota prospěšná, protože já tam nic nenacházím.
Moc se mi líbí, jak všichni piští, že jsou myslivci ožralí hovada a jen střílí bezbranný zviřátka. Jestli si tohle myslíš, tak bude někde asi chyba. Možná v tom, že si pleteš myslivce a lovce. A když je tvůj senilní soused alkoholik a navíc myslivec, neznamená, že jsou takoví všichni. Každej spolek má svoje vypatlance. Byl bych rád, kdyby si trochu zapnul mozek a neviděl všechno černobíle.
Možná by jsi měl zapnout mozek ty a podívat se jaká je skutečnost. Je mi jasné že vytloukat někomu z hlavy něco co mu tam nasadil jeho děda, jeho otec, okolí a dovršil to ve škole ve velmi těžké. Myslivci v současné době skoro neexistují max pár lidí kteří mají vztah k přírodě. Tak mě přečte, že jsou myslivci prospěšní a ukažte co dělají dobrého pro přírodu. Zatím jste mi na to nikdo neodpověděli.
Díky za tvůj názor, ale dovolím si nesouhlasit. Každý říká jaký je myslivec dement, ale udělat dvouroční studium zakončené sedmi předmětní zkouškou, které se nenadarmo říká "Malá maturita" není zrovna prdel. Nevím jak se to děalalo před sedmdesáti lety, ale vím, že chlastat u toho bylo běžné.
Díky za tvůj názor, ale dovolím si nesouhlasit. Každý říká jaký je myslivec dement, ale udělat dvouroční studium zakončené sedmi předmětní zkouškou, které se nenadarmo říká "Malá maturita" není zrovna prdel. Nevím jak se to děalalo před sedmdesáti lety, ale vím, že chlastat u toho bylo běžné.
Díky za tvůj názor, ale dovolím si nesouhlasit. Každý říká jaký je myslivec dement, ale udělat dvouroční studium zakončené sedmi předmětní zkouškou, které se nenadarmo říká "Malá maturita" není zrovna prdel. Nevím jak se to děalalo před sedmdesáti lety, ale vím, že chlastat u toho bylo běžné. To je faktor, který je dnes nejen že nepřípustný, ale i trestaný odnětím svobody na roky a odebrání mysliveckých diplomů a zbrojních průkazů.
A myslíš si, že když uděláš řidičák, že z tebe bude ohleduplný řidič? vysvětli mi jak někdo může vykopat liščata a pak je umlátit. Jak někdo může klást orávené návnady na dravce nebo je chytak do sklopců. Jak někdo může zastřelit rysa, vlka, medvěda pokud není přemnožený. Jak vůbec můžou střílet aniž by věděli na co (trempové na poli) jak někdo může učit děti tak, že jim jako první ukáže zdechlinu... Popřemýšlej jesli je to normální

Zobrazit celou diskuzi