Panoramatický snímek z Marsu

15. března

NASA zveřejnila panoramatický snímek, který se pořídil na Marsu  v oblasti známé jako Glen Torridon na úbočí Mount Sharp. Tu Curiosity nafotilo v průběhu 6 a půl hodiny rozprostřených mezi čtyři dny. Snímek byl vytvořen z téměř dvanácti set jednotlivých fotografií a výsledek se skládá z cca 1,8 miliardy pixelů. 

9.2 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 18 424x Hodnocení: 9.2/10 Komentářů: 42 Kategorie: technika

Značky: nasa , vesmír , zajímavost , planeta , mars , curiosity

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Pičovina jak mraky, vozítko, stojí to miliardy, přitom to nemá šťětku na solár, takže až se zase zanese prachem tak přestane fungovat. Inženýři dementi nejsou schopni přidělat štětku na rameni aby si očistil panely. A po takových dementech nemůžu chtít aby měl jako bagr lžíci, kterou by dokázal vyhrabat díru. Pak by jsme našli spoustu důkazů o tom že Mars byl kdysi obyván.
Ono tam těch vozítek je už více, asi si to pleteš. Curiosity je na "jaderný" pohon, ale kromě jiných zajímavých přístrojů, štětku má taky (dust repoval tool), ale spíš na očištění povrchu horniny.
ještě foto štětky: https://mars.nasa.gov/raw_images/791485/?site=msl
Jestli jsiou tamní inřenýři dementi, tak co jsi poto ty? Dle tvého příspěvku démentní šumící tráva.
Jestli je někdo, kdo dokáže sestavit takový přístroj, dopravit ho na cizí planetu a nadálku ho ovládat, podle tebe dement, tak by mě zajímalo, co je podle tebe dobrá inženýrská práce.
Koment pobavil, ale ještě víc odpovědi 😃 ... neberte to tu tak vážně 😃

Zobrazit celou diskuzi