Protestující zemědělci v Belgii

28. března

Brusel, Belgie: Belgičtí zemědělci protestovali proti policii rozprašováním hnoje před setkáním 27 ministrů zemědělství EU, kteří se chystali jednat o krizi v tomto odvětví. Policie na to reagovala použitím vodních děl a slzného plynu. Desítky traktorů uzavřely ulice v blízkosti sídla Evropské unie. Zemědělci protestovali proti všemu, co považují za nadměrnou byrokracii, proti zvýšeným ekologickým opatřením, levnému dovozu a nekalým obchodním praktikám. I když byly menší než předchozí demonstrace, dopad na belgické hlavní město zůstal v ranní špičce značný a úřady požádaly dojíždějící, aby se v rámci možností zdržovali mimo Brusel a pracovali z domova.

 
4.9 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 7 488x Hodnocení: 4.9/10 Komentářů: 51 Kategorie: video

Značky: policie , belgie , protest , zemědělství

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Jj,timhle si vidlaci (nemyslim tim normalni zemedelce) u lidi pomuzou.
A tak co navrhujes? Prece nejses debil, co jen kritizuje. Urcite se dobrejma napadama jen hemzis.
Hovna v ulicich jsou resenim problemu? Takze kdyz se mi neco nebude libit,tak muzu zapalovat auta v ramci obcanske neposlusnosti?..Protest je legitimni forma vyjadreni nazoru,ale mel by mit nejakou kulturni formu.
Protest musi mit hlavne ucinnou formu. Co teda navrhujes, aby to bylo ucinny a pritom koser?
Jsem jedna desetimiliontina tohohle naroda a tento zpusob protestu na me nepusobi,naopak ve me vyvolava urcitou averzi.Kdyby se sesli,v nejakem relevantnim mnozstvi,pred Strakovkou,prednesli sve pozadavky a navrhy,tak vzbudi muj zajem,jako te desetimiliontiny.A ja pak muzu dat hlas te strane,ktera se souzni s temi pozadavky,protoze zrat neco musime.Toliko muj nazor na hovna v ulicich a ucinnost tohoto protestu na me.Ber to prosim jako mou posledni reakci,vic ti nejsem schopen rict.
To, co popisujes, uz ovsem probehlo. A ne jednou. A tys je nepodporil. A vis proc? No protoze jsi se o tom ani nedozvedel. Media jsou provladni a ty se nezabyvaji nejakym klidnym protestem, nota bene protivladnim. A alternativu evidentne nectes,protoze bys to vedel.Krome toho,volby jsou daleko,ale eurounijni pruser se v zemedelstvi projevi uz letos.Takze pokud tohle byl tvuj jediny navrh reseni,pak bohuzel.A neboj se,zrat budes mit co.Protoze ti,co jim ta buzerace vyhovuje,si zaridi,aby se sem navozila podradne ukrajinske obiloviny (predevsim vysoky obsah rezidui - na UA povoleno), maso z Brazilie (vysoky obsah antibiotik - v Brazilii povoleno), eventualne GMO produkty, protoze mimo EU povoleno.Ze to sem dovezt lze,bylo prokazano.Takze dostanes,co chces,neboj.Hlady te umrit nenechaji,to by na tobe nevydelali.

Zobrazit celou diskuzi