Repre představuje nové dresy

12. listopadu

Česká fotbalová reprezentace bude mít v následujících dvou letech nové dresy pro venkovní zápasy. Společnost Puma pro ni vyrobila sadu v zelené barvě. Revoluční změna odkazuje na ambice, odvahu a dravost, ale obsahuje také výrazné české odkazy. Hlavní variantou zůstane tradiční červená sada dresů, která bude představena na jaře. Národní tým nastoupí v zelených dresech už v posledním zápase kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2020 v Bulharsku (17.listopadu 2019).

 

„Myšlenka vzniku nové venkovní sady dresů vznikla přibližně před dvěma lety a už tehdy jsme počítali s tím, že reakce fanoušků budou hodně bouřlivé. Už jen proto, že zelená není českou tradiční barvou. A vlastně je to tak trochu i naším cílem. Chceme vyvolat emoce a změny se nebojíme. Nové dresy působí odvážně, ambiciózně, svěže a dravě – což jsou přesně atributy, které pasují na současný český tým, procházející v posledních letech generační obměnou. Proto věřím, že toto zdánlivě nečekané spojení bude fungovat,“ uvedl předseda Fotbalové asociace České republiky Martin Malík.

V nových dresech bude česká reprezentace hrát na hřištích soupeřů, pokud okolnosti nedovolí nastoupit v červené sadě. Ta nadále zůstane hlavní variantou a její novou podobu, která naopak tradiční barvy ctít bude, představí národní tým a PUMA na jaře.

 

„Přiznávám, že když jsem dresy viděl poprvé, tak mě barva docela překvapila. Ale důležitá je jejich kvalita a také to, aby se v nich dobře cítili hráči. A když v nich budeme vyhrávat, tak se budou líbit jak hráčům, tak fanouškům,“ řekl trenér českého týmu Jaroslav Šilhavý. 

3.2 /10

košík

Zhlédnuto: 18 569x Hodnocení: 3.2/10 Komentářů: 36 Kategorie: sport

Značky: česká republika , fotbal , puma , scénka , reprezentace , jaroslav šilhavý , david novotný

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Klásný 😍
Tobe by se libil dres Palerma,ty nagelovany radiatore💄💅🌈
Ber si fešáka do huby hajzle.
Nebudu ti list do zeli,a preji Vam co nejmin navstev na chirugickych ambulanci.Hodne stesti ve Vasem spolecnem zivote(teda pokavad nejsi stejna osoba na kterou jsem reagoval jako prvni).Buzny zasrany 🤗😋

Zobrazit celou diskuzi